apple-porazila-u-soudu-mala-spanelska-firma-prohral-spor-o-design
Apple Novinka Apple porazila u soudu malá španělská firma. Prohrál spor o design

Apple porazila u soudu malá španělská firma. Prohrál spor o design

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2011 15:00 11

Tablet NT-K s operačním systémem Android prý neporušuje stejný průmyslový vzor, na základě kterého došlo k zákazu prodeje Galaxy Tabu 10.1 v Německu.

Reklama

Americký výrobce se nesoudí pouze se sobě rovnými, ale i s řadou menších společností. K nim patří i španělská firma Nuevas Tecnologías y Energías Catalá, která se měla u svého tabletu NT-K dopustit porušení průmyslového vzoru č. 000181607-0001 .

Apple východošpanělskou firmu obvinil již v listopadu loňského roku, kdy jí zaslal dopis, ve kterém žádal zničení skladových zásob vyvinutého tabletu. Malý výrobce ale na výzvu nereagoval. A tak se stalo to, že Apple na základě získaného předběžného opatření nechal celníky zabavit várku tabletů čekající na expedici. Produkty malého výrobce poté označil za plagiát.

Nepřehlédněte:

Samsung nesmí v EU prodávat Galaxy Tab 10.1. U soudu se bude bránit proti zákazu 25. srpna

Soud první instance ve městě Quart de Poblet ale minulý týden žalobu výrobce iOS zařízení zamítl. Nuevas Tecnologías y Energías Catalá nyní po Applu požaduje náhradu ušlého zisku. Jistě půjde o miliony eur.

Paradoxní na celém sporu je, že na základě stejného průmyslového vzoru Apple docílil zákazu prodeje zařízení Galaxy Tab 10.1 na německém trhu.

Jednou z dalších menších firem, se kterou cupertinští vedou soudní spory je společnost JAY-tech, která do zemí EU dováží tablet podobný iPadu s operačním systémem Android.

Apple porazila u soudu malá španělská firma. Prohrál spor o design
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Goodreader

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama