zakladni-deska-evga-super-record-3-vyfotografovana-dve-patice-lga2011-na-jedne-desce
Novinka Základní deska EVGA Super Record 3 vyfotografována! Dvě patice LGA2011 na jedné desce

Základní deska EVGA Super Record 3 vyfotografována! Dvě patice LGA2011 na jedné desce

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 10. 2011 06:00 9

Na rudočerné desce je nacpáno sedm slotů pro grafické karty, 12 slotů pro operační paměti a dvě obří patice LGA2011. Mimo toho je zde také 10kanálové audio a plno dalšího.

Reklama

Na procesory Sandy Bridge-E se stále ještě čeká, ale až zde budou, bude se jednat o to nejvýkonnější. Na to se připravují světoznámí výrobci základních desek a navrhují extrémní desky pro největší šílence nebo pro lidi, kteří potřebují pořádnou pracovní stanici. Na internetu se objevila fotografie připravované základní desky Super Record 3 od společnosti EVGA. Z minulosti už víme, že EVGA dělá hlavně drahé luxusní desky. Nepůjde tedy o žádné ořezávátko.

Základní deska EVGA Super Record 3 vyfotografována! Dvě patice LGA2011 na jedné desce
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska SR3 bude formátu eATX, který je v tomto případě potřeba. Nachází se zde totiž rovnou dvě obří patice LGA2011 a celkem 12 slotů pro operační paměti. Na první patici, primární, je napojeno 8 slotů. Na každý kanál jsou tak napojeny dva. K tomuto procesoru je připojen i čipset (PCH) Patsburg-T a řadiče SATA a USB. Druhá patice má pro procesor k dispozici už jen 4 paměťové sloty a s prvním procesorem je spojena linkou QPI. Obě patice jsou napojeny na PCI-E sběrnice. PCI Express slotů je zde celkem 7, z nichž čtyři jsou PCI-Express 3.0 ×16 kompatibilní, všechny pak kompatibilní s PCI-E 3.0 ×8 a podporují zapojení až 4 grafických karet nVidia v režimu SLI. U každého slotu se nachází přepínač, kterým se může daný slot úplně vypnout.

Deska bude podporovat serverové Xeon procesory Sandy Brdige-EP a možná i klasické deskotpové Sandy Bridge-E. Napájení každého procesoru zajišťuje 7 digitálních PWM fází, pro paměti pak fází osm. U každé patice najdeme 8pinový a 6pinový napájecí konektory, další 6pinový pak u grafických slotů. Pro disky a mechaniky zde bude 14 SATA portů a dva eSATA porty. Na zadním panelu se nachází výstup pro 10kanálový zvuk (8+2 kanály), dva gigabitové Ethernety, USB 3.0, Bluetooth a podpora pro EVBot. Zatím nejsou žádné zprávy o dostupnosti ani ceně, avšak bude se zcela jistě jednat o to nejlepší.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama