cesko-zazilo-nejvetsi-turnaj-v-call-of-duty-4
Novinka Česko zažilo největší turnaj v Call of Duty 4

Česko zažilo největší turnaj v Call of Duty 4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 10. 2011 10:00 7

Pod záštitou portálu Grunex proběhl v první polovině října zatím největší Call of Duty 4 turnaj v Čechách s názvem Intel Grunex CoD 4 LAN #2. V pražské herně BattleZone se sešlo rekordních 23 týmů, aby změřily síly a popraly se o lákavé prizemoney 11 000 Kč a kvalifikační body do celoroční soutěže Intel Grunex Challenge.

Reklama

Na takové akci nemohli chybět favorité celé série Intel Grunex Challenge jako eSuba či TCM mix – dva čeští hráči britské herní organizace doplněni o tři kolegy.

Ale jak se později ukázalo, vítězství si připsal úplně jiný tým. Tak se na první pohled běžná akce rázem proměnila v milník a zároveň velkou výzvu pro organizátory z Grunexu, kteří vytvořili speciální postupový klíč z kvalifikačních skupin do klasického play-off pavouka: Týmy byly nalosovány do šesti skupin po třech týmech. Přímou účast ve finálových play-off bojích si ale zajistily pouze vítězové svých skupin, z druhého místa ve skupině postupovaly týmy s nejvyšším počtem bodů a nejlepším skóre.

Skupinové boje proběhly plynule a naprosto dle plánu. V play-off se utkalo osm nejlepších týmů, které si brousily zuby na prizemoney ve výši 11 000 Kč, věcné ceny od sponzorů Intel, MSI a Playman. První překvapení přišlo až v pozdní fázi turnaje – o to větší šok byl.

Favorizovaná eSuba nečekaně podlehla týmu Authority Gaming a mohla se „těšit“ na boje o bronz. Naopak původně podceňovaní Auhority Gaming si otevřeli bránu do finále. Je nutno říci, že celý zápas byl velice vyrovnaný. O vítězi se rozhodlo až v prodloužení a díky průběhu i těsnému výsledky by se dal zařadit do kategorie infarktových.

Česko zažilo největší turnaj v Call of Duty 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Diváci v herně, ale i doma u livestreamu si rozhodně přišli na své, protože ani druhé semifinále nezůstalo divákům nic dlužno, když stejně vyrovnaným výsledkem poslalo tým eXtatus do utkání s eSubou o třetí místo a favorizovaný TCM mix do finálového zápasu proti Authority Gaming.

Finále bylo velkolepé. TCM mix plnil svoji úlohu favorita velmi solidně, ovšem rozjetý soupeř Authority Gaming se zastrašit nenechal a opět velice těsným výsledkem si připsal skalp dalšího soupeře, jenž na papíře vypadal jako jasný vítěz.

Vítězi se nakonec překvapivě stali hráči Authority Gaming.

Konečné pořadí:

  • 1. místo: Authority Gaming - 5 000 Kč, medaile, 5x láhev Fnatic.MSI, 5x PC hra Call of Juarez: The Cartel
  • 2. místo: TCM mix - 4 000 Kč, medaile, 5x tričko Intel Core, 5x PC hra Dead Island, 3. místo
  • 3. místo: eSuba - 2 000 Kč, medaile, 5x hrníček MSI

Turnaj tak měl vše, co si jen lze představit – kvalitní a početné obsazení, lákavé ceny, napínavé zápasy a překvapení v podobně černého koně turnaje, jenž se role zhostil perfektním způsobem a nakonec stanul na vrcholu stupňů vítězů.

Celou akci doprovázela perfektní organizace ze strany Grunexu, díky níž se vše odehrálo hladce dle harmonogramu. Na místě nechyběli ani členové GrunexTV, kteří natáčeli materiál na další zajímavou reportáž. Hráči Call of Duty 4 se tak už nyní mohou těšit na další.

Zdroj: Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama