ballmer-se-vysmal-androidu-a-pochvalil-windows-phone
Apple Novinka Ballmer se vysmál Androidu a pochválil Windows Phone

Ballmer se vysmál Androidu a pochválil Windows Phone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 10. 2011 15:00 38

Některé operační systémy pro mobily jsou pro uživatele komplikované, platí to třeba pro Android, myslí si Ballmer. Windows Phone 7 je oproti tomu velice intuitivní a snadno se ovládá.

Reklama

Generální ředitel společnosti Microsoft, Steve Ballmer, na konferenci Web 2.0 Summit konané v San Franciscu kritizoval mobilní platformu Google Android. V rozhovoru pochválil smartphony s operačním systémem Windows Phone 7 a zařízení iPhone, naopak se pustil do kritiky Androidu. 

„Nemusíte být počítačový odborník, abyste mohli používat telefon s Windows Phone… Ale abyste mohli používat telefon s Androidem, tak jím být musíte. Je pro mě těžké být z těchto přístrojů nadšený,“ odpovídal jemu typickým, extrémně energickým způsobem.

Ballmer tak upozornil na složitost prostředí Androidu a zjevně narážel i na jeho fragmentaci. Dále se zmínil o tom, že nejlevnějšími smartphony letos o Vánocích budou ještě ty s Androidem, nicméně jak víme, Microsoft se snaží přivést svou platformu i do nižších cenových relací.

Připravovaná aktualizace Tango sníží hardwarové nároky Windows Phone, které jsou v současnosti poměrně vysoké. Systém tak bude fungovat i na méně výkonných smartphonech s cenou kolem 5000 korun.

Zdroj: Telegraph

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama