asus-odhalil-nastupce-tabletu-eeepad-transformer
Novinka Asus odhalil nástupce tabletu EeePad Transformer

Asus odhalil nástupce tabletu EeePad Transformer

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 10. 2011 06:00 5

Popularita tabletu Transformer spočívala zejména v dokovací klávesnici, která poskytovala USB porty a další baterii. Vše ale bylo z plastu. Další generace už vsází na kovové provedení.

Reklama

Do konce roku bychom se od Asus měli dočkat nástupce úspěšného tabletu EeePad Transformer. Společnost teď vydala dvaadvaceti vteřinové video, na kterém se na chvíli novinka objeví. Pojďme si ale říct, jak nový Transformer 2 bude vypadat a čím bude vybavený.

Asus odhalil nástupce tabletu EeePad Transformer
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus odhalil nástupce tabletu EeePad Transformer
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus odhalil nástupce tabletu EeePad Transformer
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní předností nového tabletu bude jeho minimální tloušťka. Jde tak ve stopách ultrabooků Zenbook. Na malém obrázku vlevo můžete vidět, jak je tablet i s dokovací stanicí tenký. Podle renderů, které byly ve videu použity, se nedá moc dobře odhadnout materiál, ale podle informacích kolujících po internetu by se mělo jednat o hliník, který bude mít kruhovou texturu. To je oproti původnímu plastovému Transformeru velký krok vpřed. Na zadní straně najdeme fotoaparát s LED diodou. Přední straně bude vévodit pravděpodobně opět 10” dotykový displej. Asus nyní u obou zařízení vsadil na černou barvu, která s kovovými prvky vypadá elegantně.

V hardwarové výbavě nebude chybět budoucí SoC čip nVidia Tegra 3, který má 4 výpočetní jádra (plus jedno jádro pro základní operace při úsporném režimu). Další hardwarové parametry zatím známé nejsou. Operačním systémem bude zcela jistě Android, pravděpodobně ve verzi 3.2 nebo novější. Představení zařízení by mohlo proběhnout během pár měsíců. Nicméně na trhu by do konce letošního roku být měl. Cena se předpokládá stejná, jako začínal původní Asus Transformer, tedy kolem 14 000 Kč.

Aktualizace:

Představení zařízení spolu s uvedením na trh proběhně 9. listopadu. Verze systému bude 3.2 Honeycomb a do konce roku dostane nový 4.0 Ice Cream Sandwich. Potvrdilo se také hliníkové zpracování a tloušťka pouhých 8,3 mm. Nový Transformer dostal jméno Prime.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama