prolimatech-vyrabi-ventilatory-aluminum-vortex-silver-wings-s-hlinikovymi-lopatkami
Novinka Prolimatech vyrábí ventilátory Aluminum Vortex Silver Wings s hliníkovými lopatkami

Prolimatech vyrábí ventilátory Aluminum Vortex Silver Wings s hliníkovými lopatkami

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 10. 2011 06:00 4

Novinka má místo klasických plastových lopatek hliníkové, které by měly poskytnou vyšší výkon. Za cenu 700 Kč ale dostanete opravdu silný větrák s průtokem 214 m3/h

Reklama

Výrobci ventilátorů se snaží své produktu především ztišit a pak také co nejvíc zefektivnit, aby jimi proteklo více vzduchu při co nejnižších otáčkách. K tomu používají různé typy ložisek, navrhují nové tvary lopatek a podobně. Výrobce Prolimatech ale na to šel jinak a použil jiný materiál, místo běžného plastu – hliník.

Prolimatech vyrábí ventilátory Aluminum Vortex Silver Wings s hliníkovými lopatkami
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové 140mm větráky Aluminium Vortex Silver Wings mají běžný plastový rámeček, v které je ale vrtule s hliníkovými lopatkami. Celkem je zde 13 lopatek, které už nemají žádnou povrchovou úpravu, jsou úplně hladké. Ventilátory mají rozměry 140 × 140 × 25 milimetrů a průtok vzduchu 126 CFM (214 m3/h) při rychlosti 1600 otáček za minutu a hlučnosti 28 dB. Pomocí přítomných redukcí můžete větráčky zpomalit na 1200 nebo 900 otáček. Na vrchní straně ventilátoru je připravena ochranná mřížka, protože kombinace hliníkových lopatek a této rychlosti může způsobit velice bolestivé zranění. Větrák má i červené LED diody, které ale nejsou nijak agresivní. Cena tohoto větráčku bude asi 700 Kč.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama