amd-reaguje-na-recenze-cena-procesoru-fx-8150-pada-dolu
Novinka AMD reaguje na recenze. Cena procesoru FX-8150 padá dolů

AMD reaguje na recenze. Cena procesoru FX-8150 padá dolů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 10. 2011 14:15 35

Osmijádrový procesor by měl zlevnit přibližně o osm set korun. Výrobce se chystá zlevňovat ale i další čipy, a to celkem výrazně.

Reklama

Procesory AMD architektury Bulldozer uživatelé přijali chladně. Recenze se nesou spíše v negativním duchu a i ti nejvěrnější příznivci značky jsou rozčarovaní. Dokládají to ostatně i komentáře pod naší dvojicí testů: AMD Bulldozer – procesory FX-8150 a 8120 v testu (1/2) a AMD Bulldozer – procesor FX-8150 v patnácti hrách (2/2).

Kromě nižšího výkonu byla překvapením i poněkud vyšší cena. Přeci jen avizovaných 245 euro za FX-8150 je docela dost. Nikterak lákavý poměr výkon/cena mnoho lidí zaskočil. Advanced Micro devices (AMD) proto bude zlevňovat, a to docela výrazně. Model FX-8150 zlevní o 32 euro, což je rozdíl čítající přibližně 800 korun.

U nás se cena tohoto procesoru pohybuje mezi 5 240 a 5 830 Kč. Dostupnost se zatím pohybuje v řádech týdnů. Pokud s nákupem počkáte, chybu rozhodně neuděláte. Dnes je zbytečně drahý a jeho nákup postrádá smysl.

Anketa: Jakou známku dáváte Bulldozeru po prvních testech?

Když už hovoříme o nových procesorech, tak se rovnou podíváme na výsledky minulé ankety.  V ní jsme se vás ptali na to, jakou známku dáváte Bulldozeru po prvních testech. Zúčastnilo se vás pouze 2 243, i z toho je patrné veliké zklamání. Počet zobrazení stránky byl totiž více než pětinásobný.

Skoro 30 procent hlasujících uvedlo, že Bulldozer je propadák. Mnoho z vás si také myslí, že by AMD mělo pořádně zapracovat na další generaci („Piledriver“) plánované na příští rok. Vůbec nejčastější odpoveď byla, že nové čipy na konkurenci nemají, ale že své využití najdou (45,7 procenta). 

AMD reaguje na recenze. Cena procesoru FX-8150 padá dolů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Guru3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama