ocz-koupilo-spolecnost-plx-technology-dalsi-krok-k-lepsim-a-levnejsim-ssd
Novinka OCZ koupilo společnost PLX Technology. Další krok k lepším a levnějším SSD

OCZ koupilo společnost PLX Technology. Další krok k lepším a levnějším SSD

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 10. 2011 10:00 3

Tímto nákupem OCZ získalo několik desítek inženýrů, kteří mohou pracovat na vlastních řešení pro SSD a odpoutat se od licenčních poplatků.

Reklama

Už je to nějakou dobu, co se společnost OCZ rozhodla skončit s výrobou a prodejem operačních pamětí a zaměřit se pouze na vývoj solid state disků. Před půl rokem firma koupila Indilinx, což je firma stojící za výrobou řadičů, například Barefoot. Indilinx byla navíc první firma, který přinesla na trh levný řadič s podporou trimu. Nyní se k OCZ připojí další. Společnost totiž zakoupila PLX Technology, kteří stojí například za PLX přepínačem na dvoučipových grafických kartách od AMD. Ten se staral a připojení obou grafických čipů na jednu sběrnici.

OCZ koupilo společnost PLX Technology. Další krok k lepším a levnějším SSD
i Zdroj: PCTuning.cz


PLX přepínač, který napojoval dvě grafická jádra na jednu sběrnici PCI Express

PLX Technology ale nevyrábí jen přepínače pro Radeony. Vyrábí různé komunikační čipy pro protokoly jako je Ethernet, USB, SATA nebo FireWire. Nákupem OCZ získalo kolem 40 schopných inženýrů, kteří mohou pracovat na nových a lepších řadičích pro SSD včetně firmwaru. Díky tomu se OCZ nemusí spoléhat na jiné dodavatele některých částí. Místo toho si navrhne a vyrobí své vlastní a nebude tak muset platit některé licenční poplatky. Celkově tak může nové SSD dodat rychleji na trh a snížit cenu disků.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama