uzivatelu-windows-7-je-uz-vice-nez-uzivatelu-windows-xp-tvrdi-statcounter
Software Novinka Uživatelů Windows 7 je už více než uživatelů Windows XP, tvrdí Statcounter

Uživatelů Windows 7 je už více než uživatelů Windows XP, tvrdí Statcounter

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 10. 2011 10:30 17

Podle jeho statistik Windows 7 v září používalo celosvětově 40 procent uživatelů, kdežto Windows XP pouze 39 procent. Výsledky další agentury – NetMarketshare, ale tvrdí, že oblíbená „ikspéčka“ jsou stále první.

Reklama

Podle statistik analytické agentury StatCounter překročil celosvětový podíl uživatelů systému Windows 7 poprvé v historii podíl uživatelů Windows XP. Výsledky za poslední období (září, pozn. red.) ukazují, že podíl Windows 7 překročil hranici 40 procent, naopak podíl Windows XP dosáhl již pouze 39 procent.

Nepřehlédněte:

Podíl Windows XP klesl poprvé pod 50 procent

„Windows XP je stále velmi populární systém, nicméně od jeho uvedení už uběhla dlouhá doba. Uživatelé objevují, že Windows 7 jim mohou nabídnout mnohem více, a to jak v oblasti zábavy nebo práce,“ řekl manažer divize Windows Client Microsoftu Lukáš Křovák.

Podíváme-li se na výsledky dalších systému, tak zjistíme, že kromě Windows XP klesá dlouhodobě podíl i Windows Vista. Na svém zůstal Linux. Stoupl podíl Mac OS X, který dnes činí téměř 8 procent.

Diametrálně jiné výsledky ale jako tradičně ukazuje průzkum NetMarketshare, podlě něhož se podíl Windows 7 v září vyšplhal na 32 procent, zatímco Windows XP stále používalo 50 procent uživatelů.

Uživatelů Windows 7 je už více než uživatelů Windows XP, tvrdí Statcounter
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama