zemrel-steve-jobs-vynalezce-a-chlap-se-skvelymi-napady
Apple Novinka Zemřel Steve Jobs. Vynálezce a chlap se skvělými nápady

Zemřel Steve Jobs. Vynálezce a chlap se skvělými nápady

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 10. 2011 15:00 47

Zemřel jeden z největších vizionářů světa vyspělých technologií. Steven Paul Jobs po vleklém boji podlehl rakovině slinivky břišní.

Reklama

Včera zemřel ve věku 56 let spoluzakladatel a dlouholetý ředitel americké společnosti Apple Steve Jobs. Podlehl rakovině břišní slinivky, informovala o tom stanice CNN. Úmrtí potvrdil na svých stránkách nedlouho poté i Apple.

S rakovinou Jobs zápasil od roku 2004, o pět let později prodělal úspěšně transplantaci jater. Steve zemřel jen den po představení nového iPhonu. Před šesti týdny raději přenechal své místo nástupci Timu Cookovi.

Zemřel Steve Jobs. Vynálezce a chlap se skvělými nápady
i Zdroj: PCTuning.cz

„Zůstaňte hladoví. Zůstaňte blázny“

Na smutnou zprávu již reagovali známé osobnosti jako Bill Gates nebo americký prezident Barrack Obama, kteří vyjádřili hlubokou lítost.

Bývalý ředitel Microsoftu uvedl: „Zpráva o smrti Steva Jobse mě hluboce zasáhla. Melinda a já chceme vyjádřit upřímnou soustrast rodině, přátelům a všem, které Steve ovlivnil svou prací. Steve a já jsme se poprvé potkali před třiceti lety. Byli jsme kolegové, konkurenti i přátelé. Svět jen zřídka spatří někoho, kdo měl tak významný vliv, jako Steve. Jeho vliv bude pociťovat ještě mnoho dalších generací. Pro ty šťastné z nás, kteří měli tu čest s ním pracovat, to byla obrovská pocta. Steve mi bude nesmírně chybět“.

Jobs byl miláčkem oddaného publika, zejména legendární se poté stalo jeho „One More Thing“. Keynote, kterými provázel, byly zkrátka nezapomenutelné. Apple zažíval poslední dobou pod jeho vedením samé úspěchy: nejprodávanějším smartphonem současnosti je iPhone 4, velice dobře se daří iPadu, ale i počítačům s OS X.

Na všech těchto produktech je čitelný rukopis Steva Paula Jobse, vizionáře ale především velkého člověka a jedné z nejúspěšnější osobností posledních desetiletí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama