samsung-zaluje-apple-v-italii-a-francii-chce-zakazat-prodej-iphone-4s
Apple Novinka Samsung žaluje Apple v Itálii a Francii. Chce zakázat prodej iPhone 4S

Samsung žaluje Apple v Itálii a Francii. Chce zakázat prodej iPhone 4S

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2011 14:15 17

Samsung chce zarazit prodej nového iPhonu nejen na domácím korejském trhu, ale také v Evropě. Dnes byly podány první žaloby u soudů ve Francii a Itálii.

Reklama

Jen několik hodin poté, co společnost Apple představila iPhone 4S, se o slovo přihlásil korejský Samsung. Podle agentury Reuters oslovil soudy v Itálii a Francii, po kterých požaduje zákaz prodeje nového telefonu.

Na tamních trzích se má model 4S začít prodávat od 28. října, tedy ve stejný den jako v České republice. „Apple stále záměrně porušuje naše práva k duševnímu vlastnictví a těží z naší technologie. My budeme i nadále chránit naše duševní vlastnictví,“ stojí v prohlášení.

Samsung tvrdí, že Apple porušuje dvojici jeho patentů, přičemž dal najevo, že žalobu na něj podá i v jiných evropských zemích. Naplňuje se tak předpověď, že Samsung bude požadovat zákaz iPhonu 4S okamžitě po jeho představení. Informovali jsme vás o tom koncem září ve zprávě: Samsung chce zakázat prodej iPhonu 5. Už připravuje žalobu.

Apple naopak Samsung obviňuje z podvodu při standardizaci 3G sítí. V průběhu týdne pak údajně odmítl jeho návrh, který měl odblokovat zákaz prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1 v Austrálii.

Samsung žaluje Apple v Itálii a Francii. Chce zakázat prodej iPhone 4S
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama