samsung-series-7-skladaci-a-dotykovy-all-in-one-pocitac
Novinka Samsung Series 7: Skládací a dotykový all-in-one počítač

Samsung Series 7: Skládací a dotykový all-in-one počítač

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 10. 2011 06:00

Počítač je ve všech směrech ultratenký. Kvůli tomu musí být podstavec poměrně velký, jinak by nebylo kam umístit komponenty. Dotykový monitor má i možnost naklápění a to až do vodorovné polohy.

Reklama

Samsung pokračuje v zaplňování své Série 7 a nyní je na řadě all-in-one počítač, tedy počítač (nebo spíš monitor), ke kterému už vám stačí jen klávesnice a myš, případně ruce. Nový počítač vše v jednom tedy patří do Series 7 a nemá žádné jméno, pouze označení DP700A3B. Novinka ale má mírně odlišný koncept než klasické all-in-one počítače, které mají hardware ukrytý v monitoru. Samsung použil ultratenký monitor, do kterého se nic nevejde a tak je všechna elektronika ukryta ve velkém podstavci, který se rozprostírá pod celou šířkou monitoru. V tomto podstavci se nachází 1TB pevný disk s rychlostí ploten 7200 ot./minutu, procesor Intel Core i3-2120T na frekvenci 2,6 GHz se 6 GB operační paměti nebo i5-2390T na frekvenci 2,7 GHz s 8 GB operační paměti a optická štěrbinová mechanika.

Samsung Series 7: Skládací a dotykový all-in-one počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung Series 7: Skládací a dotykový all-in-one počítač
i Zdroj: PCTuning.cz
Samsung Series 7: Skládací a dotykový all-in-one počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Dotykový full HD monitor má úhlopříčku 23” a podporuje maximálně dva dotyky najednou. Monitor je k podstavci přidělán chytře pomocí ohýbacího mechanismu. Můžete jej tak naklonit tak, jak budete potřebovat nebo jej úplně sklopit do vodorovné polohy. V rámu monitoru je zabudovaná 1,3 megapixelová webkamera a dva 4W reproduktory. Na pravé straně podstavce najdeme čtečku SD karet a jeden USB 3.0 port, na levé jen vstup na mikrofon a výstup na sluchátka. Zbytek se nachází vzadu. Zde je gigabitový Ethernet, vstupní a výstupní HDMI port a 4× USB 2.0. Nakonec počítač obsahuje bezdrátové technologie Bluetooth 3.0 a WiFi. Cena za model s procesor Core i3 je 999 dolarů (22 000 Kč), výkonnější model s Core i5 stojí $1199 (26 500 Kč). Dodávaný jsou se setem bezdrátové klávesnice a myši s předinstalovaným operačním systémem Windows 7 Home Premium v 64bitové verzi. Do prodeje půjdou 10. října.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama