lacie-laplug-nasdilejte-si-do-domaci-site-az-4-usb-zarizeni
Novinka LaCie LaPlug: Nasdílejte si do domácí sítě až 4 USB zařízení

LaCie LaPlug: Nasdílejte si do domácí sítě až 4 USB zařízení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 10. 2011 06:00 3

Novinka vám umožní do vaší místní sítě připojit několik USB zařízení, například externí disky, flashky nebo tiskárny. K nim následně může přistupovat každý počítač v místní síti, nebo i z internetu.

Reklama

Společnost LaCie se zaměřuje především na výrobu externích disků. V nabídce ale můžete najít i optické mechaniky, multimediální centra a jeden profesionální monitor. Výrobce také jako jeden z mála podporuje rozhraní Thunderbolt, které je v současnosti využíváno zatím jen na počítačích Apple.

LaCie LaPlug: Nasdílejte si do domácí sítě až 4 USB zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz
LaCie LaPlug: Nasdílejte si do domácí sítě až 4 USB zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Žhavou novinkou je LaPlug. Ten se vám hodí v případě, když potřebujete, aby k tiskárně nebo nějakému externímu disku (bez podpory připojení do sítě) mohlo přistupovat více počítačů. Tato malá krabička o rozměrech 119 × 119 × 37 mm s váhou 300 gramů je vybavena gigabitovým Ethernetem, WiFi s b/g/n standardy a čtyřmi USB 2.0 porty. K nim můžete připojit libovolné podporované zařízení a následně sdílet přes Ethernet nebo WiFi nejen domů. LaPlug podporuje souborové formáty disků FAT32, NTFS , HFS a HFS+. U multifunkčních tiskáren bude fungovat pouze tisk, skenování LaPlug neumožňuje.

Pokud se rozhodnete touto cestou sdílet externí disk, můžete v LaPlug nastavit automatickou zálohu všech počítačů. Záloha se uloží právě na tento externí disk. Další vlastností je například i streamování multimediálního obsahu z disku například do herních konzolí, mobilních zařízení nebo multimediálních center (případně počítače) přes UPnP a DLNA. Poslední možností, jak přistupovat k datům na disku, je z druhé strany Země pomocí webového prohlížeče. Stačí zapsat správnou webovou adresu, přihlásit se a můžete si třeba přečíst nějaký váš dokument nebo se podívat na film. Cena tohoto zařízení je 74,99 dolarů (1 800 Kč).

Zdroj: LaCie

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama