nvidia-gt-520-s-pci-express-1-nebo-pci-rozhranim-jedine-od-zotacu
Novinka nVidia GT 520 s PCI-Express ×1 nebo PCI rozhraním jedině od Zotacu

nVidia GT 520 s PCI-Express ×1 nebo PCI rozhraním jedině od Zotacu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 9. 2011 06:00 10

Nové grafiky by se mohli hodit majitelům starších systémů. Jeden z modelů je totiž vybaven rozhraním PCI, které z dnešních základních desek pomalu mizí a nahrazuje ho PCI-Express ×1.

Reklama

Zotac v dnešních dnech rozšířil nabídku svých grafických karet o ne moc často vídané modely. Jedná se o grafické karty nVidia GT 520, což není nic neobvyklého, ale zajímavostí je použité rozhraní grafických karet. První karta má rozhraní PCI-Express ×1, které se nachází na každé nové desce a je určeno spíše pro zvukové karty nebo přídavné řadiče. Navíc se výrobci snaží tímto rozhraním nahradit staré PCI, které se už na některých deskách vůbec nevyskytuje a pro které je určen druhý model grafické karty. Pokud tedy máte starý počítač s AGP rozhraním a pořád dostatečně silný procesor, mohla by to být pro vás možná dobrá volba.

nVidia GT 520 s PCI-Express ×1 nebo PCI rozhraním jedině od Zotacu
i Zdroj: PCTuning.cz
nVidia GT 520 s PCI-Express ×1 nebo PCI rozhraním jedině od Zotacu
i Zdroj: PCTuning.cz

GT 52048 unifikovaných jednotek s frekvencí 810 MHz. Dále je zde 512 MB videopaměti DDR3 s frekvencí 1333 MHz. Paměti jsou k jádru připojené přes 64bitovou sběrnici. Grafické karty jsou v provedení low-profile, vejdou se tak do nižších/užších skříní. Formaci výstupů zde zastupuje HDMI, DVI a VGA. Je zvláštní, že u PCI verze Zotac použil pouze pasivní hliníkový blok, zatímco u verze s novějším rozhraním se nachází malý a určitě hlučný větráček. Frekvence a parametry jsou totiž u obou karet stejné. Obě grafické karty podporují DirectX 11, hardwarovou akceleraci 3D Blu-ray formátu, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio a mají HDMI ve verzi 1.4. Jedna z těchto karet by pravděpodobně mohla posloužit i jako přídavný akcelerátor fyziky PhysX. Cena ani dostupnost nejsou známé.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama