evga-gtx-580-classified-prvni-grafika-se-kterou-se-dostanete-do-pekla-a-bezpecne-zpet
Novinka eVGA GTX 580 Classified: první grafika, se kterou se dostanete do pekla a bezpečně zpět

eVGA GTX 580 Classified: první grafika, se kterou se dostanete do pekla a bezpečně zpět

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 9. 2011 13:00 19

Napětí stoupá, podle zvyšující se aktivity přetaktovačů lze usuzovat, že cosi velkého se přibližuje. GTX 580 Classified je prvotřídní grafika a bez nadsázky opravdové monstrum.

Reklama

Americký výrobce grafických karet eVGA oficiálně uvedl nereferenční GeForce GTX 580. Ta spadá do série Classified a nabízí výbavu jako z pohádky. Na první pohled zaujme robustním vzduchovým chlazením. Všimněte si zejména většího ventilátoru než je obvyklé a celkového tvaru chladiče, který připomíná fén. Pod ním je skryto nereferenční PCB (printed-circuit board), které je kvůli většímu množství osazených součástek o něco vyšší.

Na jeho návrhu se podílel slavný ukrajinský inženýr a přetaktovač Ilja Cemenko s přezdívkou TiN. Plošný spoj je osazen těmi nejkvalitnějšími součástkami, na které si jen vzpomenete: kvalitními japonskými kondenzátory s pevným dielektrikem, pevnými cívkami (solid-statě chokes), či proadlizery od firmy NEC/Tokin.

eVGA GTX 580 Classified: první grafika, se kterou se dostanete do pekla a bezpečně zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Přítomen je i speciální přepínač BIOSů, LED indikující stav EXVDD, NVVDD a FBVDD nebo měřící místa napájecího napětí grafického jádra, pamětí a PLL. Pro napájení budete potřebovat jeden šestipinový a dva osmipinové konektory PCI Express.

Napájecí kaskáda je tvořena čtrnácti fázemi pro GPU a třemi pro paměti. eVGA začne prodávat variantu s 3 GB nebo 1,5 GB VRAM. Takt jádra je stanoven na 855 MHz, paměťové čipy tikají na 4212 MHz. Na záslepce se nachází dva výstupy DVI a konektor pro připojení EVBotu.

GTX 580 Classified od eVGA je karta pro fajnšmekry – příšera, ktera vás doslova „sežere zaživa“. Vince "k|ngp|n" Lucido, jeden z nejznámějších a nejlepších přetaktovačů světa, za pomocí chlazení LN2 (kapalného dusíku) přetočil jádro GTX 580 Classified až na 1600 MHz.

eVGA GTX 580 Classified: první grafika, se kterou se dostanete do pekla a bezpečně zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: eVGA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama