windows-8-zakladni-rozhrani-bude-zvolene-podle-typu-zarizeni
Novinka Windows 8: Základní rozhraní bude zvolené podle typu zařízení

Windows 8: Základní rozhraní bude zvolené podle typu zařízení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 9. 2011 06:00 4

V novince od Microsoftu budou dvě uživatelská rozhraní. Bude však záležet na použitém zařízení, podle kterého poběží buď klasická plocha, nebo Metro. Druhé rozhraní se ale bude moci spustit jako aplikace.

Reklama

Že chce Microsoft se svým novým operačním systémem zaútočit na i na tablety není nic nového. Také se již ví, že právě pro dotykové tablety zde bude připravenou uživatelské rozhraní Metro, které známe třeba z mobilních Windows Phone 7. Nyní známe další nové detaily ohledně funkčnosti obou prostředí a jak budou navzájem fungovat.

Windows 8: Základní rozhraní bude zvolené podle typu zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě uživatelská rozhraní budou oddělená a bude je možné vypnout jako běžné aplikace. Pokud tedy budete mít tablet, jako hlavní proces poběží uživatelské rozhraní Metro. Zapnout ale můžete i „aplikaci“ klasické plochy. Naopak u stolních počítačů bude systém vypadat jako doposud, ale můžete si zde zapnout aplikaci s rozhraním Metro, která se ale klávesnicí a myší nebude moc dobře ovládat. Díky tomu, že vždy druhé prostředí se spouští jako aplikace, nemusí tedy běžet ani kousek jeho kódu. Další výhodou může být například skvělé použití na tabletech s dokovacími stanicemi, například Asus EeePad Transformer. Pokud ho budete používat jako tablet, bude zobrazené Metro, jakmile jej ale připojíte k dokovací klávesnici, naskočí vám klasická plocha. Nakonec je zde ještě nové video z prezentace funkčnosti a vzhledu nového operačního systému Windows 8.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama