amd-ma-konecne-po-osmi-mesicich-noveho-generalniho-reditele
Novinka AMD má konečně po osmi měsících nového generálního ředitele

AMD má konečně po osmi měsících nového generálního ředitele

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 8. 2011 21:00 10

Tím důležitým se stal Rory P. Read, který na tuto pozici přešel rovnou ze společnosti Lenovo, kde zastával funkci provozního ředitele a prezidenta společnosti.

Reklama

Výrobce procesorů a grafických karet, AMD, po osmi měsících dosadilo nového člověka do pozice CEO (generální ředitel) a prezidenta společnosti. Tím mužem se stal veterán Rory P. Read, který má za sebou již pěknou řádku pozic a firem. Rory Read, kterému je dnes 49 let, začínal v IBM, kde pracoval celých 23 let. Následně přešel k výrobci notebooků a stolních počítačů, Lenovo. V této společnosti skončil jako prezident společnosti a COO (provozní ředitel) a přešel k AMD a rovnou zde byl jmenován jako nový generální ředitel a prezident společnosti.

AMD má konečně po osmi měsících nového generálního ředitele
i Zdroj: PCTuning.cz


Nový generální ředitel a prezident společnosti AMD, Rory P. Read

Read nahrazuje Dirka Meyera, který byl ředitelem od roku 2008 do začátku letošního roku, kdy se rozhodl odejít. Dočasně ho zastupoval Thomas Seifert, který se nyní vrací na svou dřívější pozici jako CFO (finanční ředitel). Doufejme, že pomůže AMD v boji proti Intelu lépe, než jeho předchůdci.

Jsem velmi potěšen možností připojit se k AMD v tento důležitý moment v historii, řekl Read. AMD je opravdový inovátor technologií a jedinečnou pozici tlačit průmysl kupředu, přináší další velké věci v PC ekosystému i mimo něj. AMD má silný impuls a šanci pokračovat ve zvyšování podílu na trhu jeho produkty, dobrý finanční základ a  vášnivé pracovníky. Jsem nadšen, že se mohu připojit k pracovníkům a psát další kapitolu nejen pro společnost, ale pro průmysl a spotřebitele po celém světě.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama