vyzkousejte-firefox-7-beta-je-rychlejsi-a-vyuziva-mene-pameti
Novinka Vyzkoušejte Firefox 7 beta, je rychlejší a využívá méně paměti

Vyzkoušejte Firefox 7 beta, je rychlejší a využívá méně paměti

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

19. 8. 2011 13:00 12

Krátce po vydání šesté verze si můžeme vyzkoušet vychytávky a vylepšení z připravované sedmičky. Ta slibuje rychlejší běh a lépe hospodaří s operační pamětí.

Reklama

Na zrychlené vydávání nových verzí webových prohlížečů jsme si tak nějak zvykli. Všichni velcí hráči na trhu se jím řídí a nové verze na nás chrlí každé 2 - 3 měsíce. Vývojáři z Mozilly nezahálí a druhý nejpoužívanější browser se krátce po vydání verze 6.0 dočkal vypuštění testovací betaverze se šťastným číslem v názvu.

Vyzkoušejte Firefox 7 beta, je rychlejší a využívá méně paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

Ta odstraňuje některé neduhy verzí předchozích, jež byly kritizovány za neefektivitu práce s RAM. Při zavření záložek nedocházelo k uvolnění operační paměti, což vedlo k postupnému zpomalování. 

"Firefox 7 používá méně paměti, než Firefox 6 (a 5 a 4): často o 20 až 30 % méně, někdy i o 50 %," řekl Nicholas Nethercote z Mozilly. "Využití paměti prohlížečem zůstane na stejné úrovni, pokud necháte počítač zapnutý například přes noc a paměť se uvolní vždy, když uzavřete větší množství záložek. To znamená, že je Firefox 7 rychlejší (někdy dost dramaticky) a je u něj menší pravděpodobnost pádů."

Vyzkoušejte Firefox 7 beta, je rychlejší a využívá méně paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zrychlení renderingu se dočkají i HTML5 animace a co se týče verze pro smartphony s Androidem, zde přibyla důležitá funkce "Kopírovat a Vložit" a vybírat lze z několika jazykových mutací. Firefox 7 beta stahujte na stránkách vývojářů

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama