kinectfusion-hrajte-ve-vlastnim-pokoji-je-tohle-budoucnost-her-video
Novinka KinectFusion: Hrajte ve vlastním pokoji. Je tohle budoucnost her? [video]

KinectFusion: Hrajte ve vlastním pokoji. Je tohle budoucnost her? [video]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 8. 2011 13:00 4

Pomocí Kinectu snímáte prostor před sebou a ten vidíte na monitoru. Pak se na monitoru objeví koule, která narazí do vašeho stolku a rozpadne se na miliony částic kopírujíc všechny objekty. Jak je to možné?

Reklama

Microsoft minulý týden na konferenci SIGGRAPH ve Vancouveru předvedl novou dimenzi hraní pomocí Kinectu. Nový projekt Microsoftu, který se nazývá KinectFusion, využívá Kinectu a pohybového ovladače. Těmito nástroji naskenuje a následně znovu vymodeluje ve 3D prostředí vše, na co jej zaměříte. Ve finále si tak naskenujete celý obývací pokoj, který následně bude plně virtuálně interaktivní. Prostředí navíc může být převedeno i do počítačové grafiky, tedy používat textury a hrát si s virtuálním světlem. 

KinectFusion: Hrajte ve vlastním pokoji. Je tohle budoucnost her? [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Prostředí má plnou simulaci fyziky a pokud tedy hodíte jakousi kouli slouženou z menších kuliček, zastaví se reálně o překážky, které v obýváku máte a na vše reaguje. Všechno je vidět na videu, kde asi nejzajímavější část je se stojící osobou, která tyto kuličky chytá na mikinu a následně je setřepe.

Tuto technologii ale asi ještě nějakou dobu neuvidíme. Zatím nejsou známé žádné detaily ohledně přesného fungování nebo náročnosti na výkon. Je možné, že se s touto technologií setkáme až s novou konzolí Xbox 720. To ale nemění nic na tom, že možná budeme mluvit o revoluci v hraní, pokud se vývojáři naučí této schopnosti využívat. Nakonec je zde zmíněné video s celou demonstrací KincetFusion.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama