pripravuje-apple-ultratenky-macbook-s-15-displejem
Apple Novinka Připravuje Apple ultratenký MacBook s 15“ displejem?

Připravuje Apple ultratenký MacBook s 15“ displejem?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 7. 2011 13:45 32

Později ho má doplnit i 17“ model. Na trhu se snad oba objeví ještě letos. Spekuluje se, že Apple by chtěl stihnout období kolem Vánoc.

Reklama

Apple podle všeho připravuje dvojici ultratenkých počítačů, které známe spíše pod označením MacBook Air, s displejem s úhlopříčkou 15“ a 17“. Informuje o tom server MacRumors. Menší model je už podle všeho v závěrečné fázi testování.

V současném portfoliu jablečného výrobce najdeme dvě řady přenosných počítačů – MacBook, Macbook Pro a MacBook Air. Počítače řady Air nedisponují optickou mechanikou, jsou lehké a kmitá v nich solid-state disk.

Totéž se očekává i u dvou doposud něpředstavených modelů, a to kvůli tomu, aby bylo možné zachovat tenký profil a také přijatelnou hmotnost. Podle MacuRumors je nejasné, zda počítače nakonec ponesou označení Air nebo Pro. Naopak redaktoři webu TUAW si myslí, že budou spadat do řady Pro a na trhu se objeví během Vánoc. Vše ale může být nakonec jinak.

Připravuje Apple ultratenký MacBook s 15“ displejem?
i Zdroj: PCTuning.cz

V souvislosti s Applem se v posledních dnech hovoří také o tom, že iPad 3 by mohl obsahovat levnější komponenty. Cupertinská firma údajně uzavřela smlouvy s několika novými dodavateli, např. s firmou Capella Microsystems, která mu nyní bude dodávat čidla okolního světla, takže by cena připravované třetí generace mohla začínat jako v případě iPadu 2 na 499 dolarech anebo být pouze nepatrně vyšší.

Zdroj: MacRumors

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama