fbi-lovila-hackery-z-anonymous-a-lulzsec-zatkla-i-16leteho-mladika
Novinka FBI lovila hackery z Anonymous a LulzSec. Zatkla i 16letého mladíka

FBI lovila hackery z Anonymous a LulzSec. Zatkla i 16letého mladíka

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 7. 2011 11:30 17

Jen ve Spojených státech agenti pozatýkali čtrnáct počítačových pirátů, kteří jsou napojeni na Anonymous a LulzSec. Další zatkli v Nizozemsku a Anglii.

Reklama

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) pátral usilovně v minulých dnech po hackerech, kteří mají co dočinění se skupinami Anonymous a LulzSec. Zatímco prvně jmenovaná je spojovaná s útoky na PayPal, Visa či MasterCard, ta druhá v týdnu podnikla další masivní DDoS útok a na několik hodin shodila britský bulvár The Sun.

Ve Spojených státech amerických bylo zadrženo celkem čtrnáct osob, které FBI podezírá z prosincových útoků proti platebnímu systému PayPal. Shledá-li je soud vinnými, mohou dostat až pět let natvrdo. Pokud budou usvědčeni i z úmyslného poškození chráněného počítače může se trest ztrojnásobit.

Další čtyři hackeři byli zadrženi v Nizozemsku. Ve Velké Británii si potom agenti políčili na šestnáctiletého mladíka. Ten je momentálně v cele předběžného zadržení s návrhem na vzetí do vazby. Podle všeho porušil zákon o zneužití počítačů z roku 1990.

Nepřehlédněte:

FBI lovila hackery z Anonymous a LulzSec. Zatkla i 16letého mladíka
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama