motorola-zlevnuje-tablet-xoom-o-100-dolaru-lide-o-nej-nemaji-zajem
Apple Novinka Motorola zlevňuje tablet Xoom o 100 dolarů. Lidé o něj nemají zájem

Motorola zlevňuje tablet Xoom o 100 dolarů. Lidé o něj nemají zájem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2011 11:00 5

Základní variantu nově zakoupíte za stejnou cenu jako iPad 2. Ale bude to stačit a pomůže to Motorole k lepším prodejům?

Reklama

Proti iPadu neuspěl. Měl s ním soupeřit o uživatele, ale vysoká cena, neokoukaný a nedoladěný systém, rozpačité recenze a možná i zbytečně agresivní kampaň, uživatele spíše odradili než aby je donutili ho kupovat. Odhaduje se, že se zatím prodalo pouze 300 tisíc kusů tohoto tabletu. A to se za úspěch považovat nedá.

A proto se stalo co se muselo stát. Motorola nyní oznámila snížení ceny v průměru o 100 dolarů. Základní verzi (bez 3G modulu) od nynějška pořídíte za 499 dolarů, tzn. za stejnou cenu, za kolik lze pořídit iPad 2. Vybavenější model nově koupíte za 599 dolarů.

Androidí tablety se špatně prodávají. Může za to vysoká cena, tvrdí nVidia

Xoom má jako operačním systém Android 3.1 Honeycomb a displej s úhlopříčkou 10,1“, který dokáže zobrazit rozlišení 1280 × 800 pixelů. O dostatek výkonu se stará „systém na čipu“ (SoC) Tegra 2 s frekvencí 1,0 GHz.

Dále zde najdete 1 GB RAM a zadní kameru se schopností natáčet video v režimu 720p. Samozřejmostí je akcelerometr, gyroskop a potěší i 32 GB vnitřního prostoru. Otázkou je, zda redukce ceny prodejům nějak výrazně pomůže. Myslíme si, že nepomůže. Výrobce svou šanci zkrátka trestuhodně proměškal a kromě toho se zraky uživatelů dnes už spíše upírají k přístrojům konkurenčního Samsungu či Sony.

Nepřehlédněte:

Xoom proti iPadu propadl, tabletu se prodalo jen 100 tisíc kusů

Motorola zlevňuje tablet Xoom o 100 dolarů. Lidé o něj nemají zájem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama