blackberry-playbook-tablet-s-ostruzinou-ve-znaku-se-zacne-prodavat-v-dalsich-16-zemich
Novinka Blackberry PlayBook: tablet s ostružinou ve znaku se začne prodávat v dalších 16 zemích

Blackberry PlayBook: tablet s ostružinou ve znaku se začne prodávat v dalších 16 zemích

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 6. 2011 10:30 2

Multimediální tablet nabízí kvalitní webový prohlížeč, opravdový multitasking a hlavně vysoký multimediální výkon. Právem patří mezi největší konkurenty iPadu.

Reklama

RIM (Research In Motion) – kanadská společnost působící hlavně na trhu chytrých mobilních telefonů, začne prodávat svůj tablet PlayBook v dalších šestnácti zemích.

Doposud je oficiálně dostupný pouze ve Spojených státech amerických a na domácím trhu v Kanadě. Během června už bude nabízen i ve Velké Británii, Nizozemí, Španělsku, Německu Francii, Itálii, Mexiku a dalších zemích. Česká republika se na seznam nedostala.

PlayBook se řadí k menším tabletům. Má 7“ displej s rozlišením 1024 × 600 pixelů a používá „systém na čipu“ OMAP 4430 od Texas Instruments s čipem pro akceleraci grafiky POWERVR SGX540. Jeho rozměry jsou 130 x 193 x 10 mm, hmotnost 400 gramů. Operačním systémem je BlackBerry Tablet OS. 

Operační paměť má kapacitu 1 GB. Zadní 5Mpx snímač umožňuje nahrávání 1080p videa, přední má rozlišení 3 Mpx. V zařízení najdete i WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 +EDR, stereoreproduktory, GPS modul, akcelerometr, gyroskop, digitální kompas a microUSB a microHDMI konektor.

U nás se dá PlayBook předobjednat za zhruba 15 tisíc korun.

Blackberry PlayBook: tablet s ostružinou ve znaku se začne prodávat v dalších 16 zemích
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: intomobile 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama