procesory-amd-fx-az-za-tri-mesice
Novinka Procesory AMD FX až za tři měsíce!

Procesory AMD FX až za tři měsíce!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

1. 6. 2011 08:11 14

Společnost AMD dnes oficiálně potvrdila odložení procesorů AMD FX o dva až tři mesíce.

Reklama
Procesory AMD FX až za tři měsíce!
i Zdroj: PCTuning.cz

Naši čtenáři dávno vědí, že procesory architektury Bulldozer (AMD FX) budou odloženy, nepůjde ale o avizovaný měsíc spoždění, ale o dva nebo tři. AMD včera oficiálně prezentovalo první část své strategie Fusion. Včera byly oficiálně uvedeny čipsety řady 9-series. Desky s touto sadou by se měly do měsíce dostat do obchodů i v nejzapadlejších městech planety.

Ale do nich si stále ještě musíte strčit stávající čipy architektury Stars (AMD Phenom II). Očekávané procesory nové architektury se totiž objeví nejdřív někdy na konci léta, spíše až v září. To jest za dva nebo tři měsíce, dle slajdů přímo od výrobce.

AMD chtělo uvést tyto čipy původně za týden, ano (konkrétně příští pátek), stejně jako při uvedení grafik s čipy Cayman, uvedení pár týdnů před dnem "D" stopli a posunuli. Nové datum bylo 20.6. I to bylo nakonec zcela zrušené, a na tento den bude uvedeno něco zcela jiného, také na 32nm, ale v jiném výkonovém segmentu. AMD slibovalo výrobcům desek, že AMD FX budou výkonová děla a vyplatí se pro ně udělat "High-end" desky.

To výrobci udělali, (Asus má Formula, MSI GD80 a Gigabyte UD7). Výrobci ale poté zjistili, že to s tím výkonem není tak horké a zatlačili na AMD. To muselo "sklopit uši" a jít s pravdou ven, výkon je nižší než slibovali.

Do výroby půjde další revize B2, která umožní vyšší takty, lepší taktování a nižší spotřebu. Pokud vím, tak poslední ES samply z minulého měsíce pracují se základní frekvencí až 3,4 GHz a mají funkční Turbo. To jest, jsou již plně finální. Taktování ale není žádná sláva, stejně jako spotřeba ... to chce AMD změnit, výkon na defaultu  se jistě už nikam neposune. Tady si můžete prohlédnout video z celé konference, o procesorech se hovoří kolem času 04:25.

Zdroj: Computerbase

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama