amd-snizuje-spotrebu-u-novych-apu-jednotek-dvoujadro-ktere-si-rekne-pouze-6-4-w
Novinka AMD snižuje spotřebu u nových APU jednotek. Dvoujádro, které si řekne pouze 6,4 W

AMD snižuje spotřebu u nových APU jednotek. Dvoujádro, které si řekne pouze 6,4 W

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 5. 2011 06:00

Proč by měl terminál obsahovat nejvýkonnější komponenty, když se zde mohou použít nejúspornější, ale stále dostatečně výkonné. AMD uvedlo ještě úspornější APU.

Reklama

AMD se poslední dobou nejvíce chystá na uvedení procesorů Bulldozer a Llano, ale také společně s tím připravovali i nové APU, které se mohou pyšnit o 39 % nižší spotřebou. Nové APU jednotky T40E a T40R mají na jednom kousku křemíku jedno (T40R) nebo dvě (T40E) procesorová jádra a grafický čip Radeon HD 6250, který podporuje nejnovější DirectX 11.

V obou případech procesorová jádra Bobcat pracují na frekvenci 1 GHz. Tyto procesory jsou určeny zejména do Embedded systémů, které jsou většinou s pasivním chlazením a používají se na jednoduché práce, případně slouží jako terminály v průmyslových továrnách.

Dvoujádrová verze má spotřebu 6,4 W a jednojádrový model 5,5 W, přesto nejsou tím nejúspornějším. AMD nabízí také modely bez grafického jádra, což už tedy není APU, ale pouze klasické CPU. Nejpomalejší 1GHz model si řekne o pouhých 5 W

AMD snižuje spotřebu u nových APU jednotek. Dvoujádro, které si řekne pouze 6,4 W
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama