androidi-tablety-se-spatne-prodavaji-muze-za-to-vysoka-cena-tvrdi-nvidia
Apple Novinka Androidí tablety se špatně prodávají. Může za to vysoká cena, tvrdí nVidia

Androidí tablety se špatně prodávají. Může za to vysoká cena, tvrdí nVidia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 5. 2011 15:45 18

Hodně se toho namluvilo, hodně se toho napsalo. Skutečnost je ovšem taková, že avizovaní konkurenti iPadu se vůbec neprosadili. Důvodem je vysoká cena a nedostatek aplikací.

Reklama

S dosavadním vývojem je nespokojen i výkonný ředitel nVidie, Jen-Hsun Huang, který v rozhovoru pro server CNET uvedl, že není spokojen s chladným přijetím, jakého se tabletům s Androidem 3.0 dostalo.

Hlavní konkurent iPadu, přístroj Motorola Xoom, se zatím potýká s nezájmem uživatelů. Podle interních statistik výrobce si jej v období mezi únorem a dubnem pořídilo pouze 250 tisíc uživatelů. A to není rozhodně výsledek, na který mohou být pyšní.

Apple počátkem března představil druhou generaci iPadu a zaznamenal pozitivní ohlasy spotřebitelů. Během prvního víkendu se prodalo více jak milion iPadů 2. A to je hodnota, kterou mu ostatní výrobci mohou pouze závidět.

Výkonný ředitel Motoroly, Sanjay Jha, vidí hlavní problém v nedostatku aplikací. S tím souhlasí i „Jensen“, který dále kritizuje marketing (naopak s ním má Apple bohaté zkušenosti a umí toho využít) a zmiňuje i vysokou cenu Androidích tabletů.

Nepřehlédněte:

Apple představil iPad 2 a zdá se, že konkurenci znovu ujede o parník

Podle něj neměly obsahovat součástky, které je zbytečně prodražují, např. 3G modul či vyšší kapacitu úložného prostoru. Své tvrzení opírá o skutečnost, že základní verze Xoomu se díky své nízké ceně prodává nejlépe.

Androidí tablety se špatně prodávají. Může za to vysoká cena, tvrdí nVidia
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama