sony-prijde-utok-hackeru-draho-uzivatele-casteji-vraceji-playstation-3
Novinka Sony přijde útok hackerů draho, uživatelé častěji vracejí PlayStation 3

Sony přijde útok hackerů draho, uživatelé častěji vracejí PlayStation 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 5. 2011 13:30 21

Síť PSN dnes částečně obnovila svůj provoz, někteří spotřebitelé už každopádně ztrácejí nervy. Jeden z největších evropských obchodních řetězců se během minulého týdne potýkal s nárůstem vrácených konzolí.

Reklama

Krize kolem úniku osobních údajů ze sítě PSN japonského koncernu Sony se prohlubuje. Firma v posledních týdnech čelí problému s únikem citlivých dat poté, co se jejích jeho sítí nabourali hackeři. Útočníci se 16. a 17. dubna zaměřili na službu Sony Online Entertainment a ve dnech 17. až 19. dubna zaútočili na síť PSN.

Zatím není jasné, kolik ze zhruba 24,5 milionů účtů z celého světa může být kompromitováno. Sony jako protireakci slíbilo kompenzaci všem uživatelům, kteří mají předplacené služby, např. hrou zdarma. Služba PSN bude ale kompletně zpřístupněna až koncem května. Zatím budete moci hrát videohry a chatovat, ale nikoli hry nakupovat. A navíc jen v zemích Severní a Jižní Ameriky, Austrálii, v Evropě a na Novém Zélandu a Blízkém východě.

Sony se navíc začíná potýkat se ztrátou prestiže značky a odlivem uživatelů. Svědčí o tom článek na serveru Kitguru. Jeho redaktoři koncem minulého týdne hovořili se zástupcem jednoho z největších maloobchodních řetězců ve Velké Británii, který jim sdělil, že procento vrácených PlayStationů 3 narůstá.

Bezprostředně po útoku bylo údajně zpět vráceno pouze několik kusů. Během posledního týdne se ale situace zhoršila, a to až 300 procent.

Zákazníci si stěžují na to, že nejsou dostatečně informováni. A navíc, Sony napadení tajilo až do 26. dubna. Společnost podle slov Kazuo Hiraie výrazně zapracovala na bezpečnostních opatřeních. Podobná situace by se tak neměla do budoucna opakovat.

Nepřehlédněte:

Sony přijde útok hackerů draho, uživatelé častěji vracejí PlayStation 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama