iphone-5-se-zacne-prodavat-v-zari-tvrdi-reuters
Apple Novinka iPhone 5 se začne prodávat v září, tvrdí Reuters

iPhone 5 se začne prodávat v září, tvrdí Reuters

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 4. 2011 10:30 8

Informaci prestižnímu serveru potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů. iPhone bude mít dvoujádrový procesor a bude vycházet ze současného modelu.

Reklama

Nová generace telefonu iPhone se začne prodávat v září a výroba by měla být zahájena v červenci, informuje na svých stránkách agentura Reuters. Informaci potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů.

Společnosti (Largan Precision Co Ltd, Wintek Corp, Foxconn Technology Co Ltd.) začnou s dodávkami v červenci, následně komponenty odešlou do Hon Hai Precision Industry Co Ltd, kde proběhne kompletace.

iPhone 5 bude vybaven rychlejším procesorem (ostatně od uvedení iPadu 2 se spekuluje, že jím bude právě dvoujádrový čip s označením A5) a vzhledově bude vycházet ze současného top modelu – iPhone 4. Je taktéž velice pravděpodobně, že nabídne i osmimegapixelový fotoaparát a i GSM verze dostane rádiový čipset od Qualcommu.

Půjde spíše o evoluci, než cokoli převratného. Nakonec stejnou cestu Apple zvolil i v případě multimediálního tabletu iPad 2. iPhone je jedním z nejúspěšnějších produktů v historii amerického výrobce s více než 16 miliony prodaných jednotek v posledním čtvrtletí roku 2010. Tento produkt momentálně tvoří více než třetinu na příjmové stránce společnosti.

Úspěch Applu je ale výhodný i pro dodavatele. Jak uvedl analytik Yuanta Securities, Vincent Chen: „Pro některé dodavatele je Apple jejich dojnou krávou, nebo jejich chléb a máslo“.

iPhone 5 se začne prodávat v září, tvrdí Reuters
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama