samsung-pry-planuje-prodej-divize-pro-vyrobu-pevnych-disku-co-se-chysta
Novinka Samsung prý plánuje prodej divize pro výrobu pevných disků, co se chystá?

Samsung prý plánuje prodej divize pro výrobu pevných disků, co se chystá?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

18. 4. 2011 12:00 9

Zaměřit se chce na jiná úložná řešení, jako jsou NAND Flash čipy, kde se v příštích letech očekává vysoký růst poptávky.

Reklama

Podle mezinárodního zpravodaje Wall Street Yournal chce jihokorejský Samsung Electronics prodat svou HDD divizi a investovat do výroby „modernějších“ úložných řešení, jako jsou zmiňované NAND Flash čipy. Rozhodnutí Samsungu, přestože mnohé překvapilo, má svou logiku. Již v současné době je zájem o Flash technologie obrovský a v nejbližších letech tomu nebude jinak

Samsung prý plánuje prodej divize pro výrobu pevných disků, co se chystá?
i Zdroj: PCTuning.cz

HDD divize Samsungu je navíc ve ztrátě a podařilo se jí zabrat pouze něco málo přes 10% všech prodejů na trhu ve 4. kvartálu, což je méně než gigant očekával. Prodávat by se měla zhruba za cenu od 1 do 1,5 miliardy dolarů a spekuluje se o jediném kupci, kterým by měl být Seagate. Western Digital minulý měsíc oznámil, že získá Hitachi Storage Division a od Seagate by byl tedy nákup HDD divize Samsungu logickou odpovědí. Uvidíme jak vše nakonec dopadne, ale pokud se odehraje zmiňovaný scénář, pak budeme mít na trhu s pevnými disky pouze tři velké hráče - Western Digital, Seagate a Toshibu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama