konec-pozdvizeni-sony-a-geohot-se-mimosoudne-dohodli
Apple Novinka Konec pozdvižení, Sony a GeoHot se mimosoudně dohodli

Konec pozdvižení, Sony a GeoHot se mimosoudně dohodli

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 4. 2011 12:30 19

Vše špatné je rázem zapomenuto a obě strany srší spokojeností. Součástí dohody je klauzule, kde stojí, že Hotz se musí produktům Sony „vyhýbat obloukem.“

Reklama

K velkému překvapení bylo předevčírem oznámeno ukončení vleklého soudního sporu mezi japonskou společností Sony a hackerem George „GeoHotem“ Hotzem. Po měsících průtahů a napadání, konspiračních teorií o útěku do zahraničí a skrývání se kdesi v Argentině, se obě strany 31. března mimosoudně dohodly na vyřešení situace.

„Sony je rádo, že je spor konečně u konce,“ řekl Riley Russell, vrchní rada organizace SCEA a pokračoval: „Vážíme si spolupráce pana Hotze a jsme rádi, že se případ podařilo tak rychle uzavřít“. Jak postupem času vyplývá na povrch, součástí dohody je klauzule, která Hotzovi zakazuje hackovat a šířit informace o jakémkoli produktu Sony, tedy i připravovaném NGP či další generaci PlayStationu.

Nepřehlédněte:

Skupina hackerů Anonymous vyhlásila válku Sony, kvůli GeoHotovi a uživatelům

Pokud by byla porušena, bude následovat tučná pokuta a soud, který se tentokrát už odehraje v Kalifornii, na čemž Sony ostatně celou dobu bazírovalo. GeoHot k uzavření dohody podotkl: „Nikdy nebylo mým cílem způsobit uživatelům problémy nebo usnadnit pirátství. Jsem opravdu rád, že je spor za mnou.“ Otázkou zůstává, kdo byl iniciátorem dohody. Zda ustoupil Hotz či Sony, které pod tlakem Anonymous raději usilovalo o rychle vyřešení celé kauzy?

Nakonec o tom, že jde o „sňatek z rozumu“ svědčí i prohlášení na GeoHotových internetových stránkách, kde se uvádí: „Od 11. 4. 2011 se připojuji k bojkotu Sony. Už nikdy si nekoupím žádný produkt Sony a vám doporučuji to samé. A pokud jste si nedávno od nich něco koupili, raději to vraťte. Proč byste neměli bojkotovat firmu, která si o vás myslí tohle? Na tomhle blogu toho ještě přibude… “

Konec pozdvižení, Sony a GeoHot se mimosoudně dohodli
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: VG247

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama