japonsky-pretaktovac-si-podrobil-core-i7-2600k-pretaktoval-jej-na-6-ghz
Novinka Japonský přetaktovač si podrobil Core i7 2600K, přetaktoval jej na 6 GHz

Japonský přetaktovač si podrobil Core i7 2600K, přetaktoval jej na 6 GHz

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 4. 2011 17:30 20

Hranice 6 GHz sice dlouho odolávala, ale nakonec přeci jen padla. Přetaktováno bylo pomocí kapalného dusíku, procesor tepal v desce ASUS IV Extreme.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že procesory postavené na mikroarchitektuře Sandy Bridge jsou vhodné pro přetaktování. S dobrým kouskem a vzduchovým chladičem lze mnohdy dosáhnout až na hodnoty kolem 5,0 až 5,5 GHz.

Každý ladič výkonu vám ale řekne, že není nad pořádné přetaktování s odemčeným modelem a kapalným dusíkem (LN2). Téhož názoru je i japonský přetaktovač Booooon, kterému se s procesorem Core i7 2600K podařilo dosáhnout výborné frekvence 6003,4 MHz.

Nejen že stanovil nový světovový rekord, ale také jde o první překonání 6 GHz hranice. Doposud nejlepší výsledek, za kterým stál přetaktovač s přezdívkou SuicidePhoenix, byl překonán o slušných 42 MHz.

Mimo kapalného dusíko bylo využito i služeb základní desky ASUS Maximus IV Extreme. Pomyslnou třešničkou na dortu poté bylo, že na frekvenci 5994 MHz se podařilo úspěšně dokončit test PiFast a stanovit tedy třetí nejlepší výsledek na světě.

Japonský přetaktovač si podrobil Core i7 2600K, přetaktoval jej na 6 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Hwbot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama