skupina-hackeru-anonymous-vyhlasila-valku-sony-kvuli-geohotovi-a-uzivatelum
Novinka Skupina hackerů Anonymous vyhlásila válku Sony, kvůli GeoHotovi a uživatelům

Skupina hackerů Anonymous vyhlásila válku Sony, kvůli GeoHotovi a uživatelům

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2011 15:42 31

Po shození několika serverů a zveřejnění adres některých zaměstnanců, hackeři uvedli, že to nejhorší teprve přijde.

Reklama

Zatímco ještě před týdnem se vysoce postaveným činitelům Sony při zmínce o hackerské skupině Anonymous vyloudil úsměv na rtech, dnes už je situace zcela odlišná, už se nesměje nikdo. Po prvotních výhružkách totiž následovalo shození několika serverů včetně PlayStation Network.

Anonymous nejsou žádní nezdárci, jde se o skupinu, která je zodpovědná za řadu úspěšných útoků na PayPal nebo Amazon. V posledním týdnu se ale změřila hlavně na Sony. Její útoky jsou odplatou za soudní proces s Georgem „GeoHotem“ Hotzem a Alexandrem „Graf_Chokolo“ Egorenkovem.

Skupina hackerů Anonymous vyhlásila válku Sony, kvůli GeoHotovi a uživatelům
i Zdroj: PCTuning.cz

„Zhasnutím“ PlayStation Network ale celá věc neskončila. Skupina na internetu také zveřejnila osobní data (adresy atd.) několika zaměstnanců Sony, včetně rodinných příslušníků, což se týkalo i generálního ředitele Hawarda Stingera.

Hackerům vadí, že Sony v průběhu soudního sporu s GeoHotem získalo přístup k informacím YouTube, Twitteru a osobních Hotzových stránek. Operace Anonymous má názvev „Payback“ a reprezentuje záškodnické akce proti internetovým aktivitám Sony.

Nepřehlédněte:

GeoHot prý uprchl z Ameriky a skrývá se v Argentině. "Ale kdeže! Jsem tu na dovolené", vzkazuje Sony

V prohlášení na stránkách skupiny se uvádí: „Gratulujeme Sony. Vysloužili jste si plnou pozornost Anonymous. Vaše právní útoky na naše kolegy, GeoHota a Graf_Chokolo, nás pobouřili a považujeme je za neodpustitelné“.

Legie, jak si sami někdy také přezdívají, prý ve svém snažení neskoční dříve, než bude bezpráví učiněno zadost. Sony dále viní z ohýbání právního systému a narušování soukromí uživatelů. Včera prostřednictvím svého člena Takai navíc přislíbila, že ten nejhorší trest pro Sony ještě přijde. Skupina je momentálně v hledáčku FBI

Kauze GeoHota a Sony se věnujeme od samého počátku, starší zprávy si můžete přečíst po rozkliknutí tohoto odkazu.

Zdroj: 1 2 3 4

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama