mobilni-telefon-htc-thunderbolt-pretaktovan-na-2016-mhz
Novinka Mobilní telefon HTC Thunderbolt přetaktován na 2016 MHz!

Mobilní telefon HTC Thunderbolt přetaktován na 2016 MHz!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 4. 2011 14:30 8

Taktování mikroprocesorů není ani u chytrých telefonů nijak vzácný pojem. Pro navyšování frekvencí slouží jednoduchý program SetCPU.

Reklama

Zatímco ti nejlepší přetaktovači stolních procesorů a grafických karet ladí formu na evropské finále MOA 2011, které se uskuteční příští týden v Istanbulu (ano, PCTuning bude díky OBRovi u toho; dočkáte se také aktuálního zpravodajství přímo z místa konání) a není tak o nich moc slyšet, chtějí je v oblasti vysokých frekvencí alespoň částečně zastoupit ladiči výkonu mobilních zařízení.

Nepřehlédněte:

Česko-slovenská kvalifikace MSI MOA 2011 – jak na to

Není tomu tak dávno, co nadšenec Derek Rodriguez na svém Twitteru informoval, že se mu s telefonem HTC Thunderbolt, který má mimochodem 1GHz procesor Qualcomm Snapdragon (konkrétně model MSM8655), podařilo dosáhnout stabilní frekvence 1,8 GHz. Své snažení tenkrát podpořil obrázkem z oblíbeného syntetického testu Quadrant (mobilní obdoba 3DMarků pro PC).

Neusnul však na vavřínech, věděl, že čip má navíc. Po týdnu laborování se znovu hlásí s tím, že procesor přetočil až na konečných 2016 MHz. Jak ale sám uvádí, jde už o hraniční hodnotu. Stoprocentně stabilních bylo neméně působivých 1996 MHz.

Kvůli extrémní náročnosti na baterii a vysokému zahřívání nemůže být o běžném užívání ani řeč, o to zde ale nešlo. Taktování mobilních zařízení není žádná věda. Nepsanou podmínkou je mít na telefonu práva root, pro přetaktování potom slouží jednoduchý nástroj SetCPU.

Mobilní telefon HTC Thunderbolt přetaktován na 2016 MHz!
i Zdroj: PCTuning.cz

Video:

Zdroj: Pocketnow

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama