ovladace-geforce-267-52-zabiji-geforce-gtx-590
Novinka Ovladače GeForce 267.52 zabíjí GeForce GTX 590

Ovladače GeForce 267.52 zabíjí GeForce GTX 590

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2011 15:30 20

Na problém jako první upozornil švédský magazín. Ovladače podle všeho obsahují kritickou chybu, takže není radno se s nimi pouštět do přetaktování.

Reklama

Se zajímavým problémem se při recenzování GeForce GTX 590 v minulých dnech potýkal švédský magazín Sweclockers. V testovací laboratoři se jeho redaktorům podařilo „odpálit“ rovnou dvojici karet. V obou případech se tak stalo, když docházelo k přetaktování.

První grafika se odebrala do křemíkového nebe v době, kdy GPU tepala na 772 MHz a napětí bylo zvýšeno ze základních 0,95 V na 1,025 V. V tom okamžiku se obraz vypnul, větrák se přestal otáčet a z pod chladiče na okamžik vyšel dým.

Redaktorům to nedalo a kontaktovalo tamní zastoupení nVidie s tím, že se společně celé záhadě pokusí přijít na kloub. I ve druhém případě se situace opakovala jako přes kopírák. Problém zmizel až tehdy, když byly použity nejnovější ovladače GeForce 267.71, se kterými již bezpečnostní mechanismy zareagovaly korektně. S novými ovladači testoval i kolega Zdeněk Obermaier.

Nepřehlédněte:

nVidia GeForce GTX 590 – test vyzyvatele Radeonu HD 6990

Podle všeho ovladače GeForce 267.52 obsahují kritickou chybu, která neaktivuje nadproudovou ochranu. Tamní redaktoři doporučují, abyste se jim (pokud se k nim dostanete) vyhnuli obloukem, resp. se s nimi vůbec nepouštěli do přetaktování. Mohlo by se vám totiž stát, že vám v ruce zůstane poměrně drahé těžítko.

nVidia sama nedoporučuje při přetaktování zvyšovat napětí nad hodnotu 0,96 V. A nopak doporučuje používat vždy aktuální ovladače, v tomto případě GeForce 267.85, které navíc přicházejí s podporou Quad-SLI. 

Zdroj: Sweclockers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama