hp-webos-v-roce-2012-na-kazdem-notebooku-pocitaci-i-tiskarne
Novinka HP: WebOS v roce 2012 na každém notebooku, počítači i tiskárně

HP: WebOS v roce 2012 na každém notebooku, počítači i tiskárně

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 3. 2011 09:00 9

HP však musí systém nejdříve náležitě upravit. Podle něj pak bude na počítačích chodit stejně dobře, jako operační systém Windows.

Reklama

Hewlett-Packard má a stále vyvíjí pro svoje mobilní zařízení, jako jsou chytré telefony a tablety, vlastní operační systém, který nazývá WebOS. Původně WebOS vyvíjel Palm, který ale nyní už úplně patří HP. Hewlett-Packard navíc nechce zůstat pouze u těchto mobilních zařízení, ale podle generálního ředitele HP, Leo Apothekera, bude „do roku 2012 chodit Web OS na počítačích stejně dobře, jako Windows“.

HP: WebOS v roce 2012 na každém notebooku, počítači i tiskárně
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Až se toto stane, chce HP prodávat všechny své notebooky a počítače právě s tímto systémem. Zda-li je to krok správným směrem zatím nevíme, ale pokud se jim podaří systém správně navrhnout a upravit, mohla by to být zajímavá alternativa pro někoho, kdo nechce platit za operační systém Windows. Posledním typem zařízení, kde by se WebOS měl také objevit, jsou multifunkční tiskárny. Jak je vidět, HP má s jejich systémem opravdu velké plány. Budeme mu držet palce a sledovat, jak se vše bude vyvíjet.

Zdroj: TomsHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama