sony-slavi-dulezite-vitezstvi-ziskalo-pristup-k-webu-geohota
Novinka Sony slaví důležité vítězství. Získalo přístup k webu GeoHota

Sony slaví důležité vítězství. Získalo přístup k webu GeoHota

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 3. 2011 14:30 44

Tím to ale nekončí. Dále bude mít přístup k informacím od Googlu, YouTube nebo Twitteru, a to včetně uživatelských jmen a IP adres.

Reklama

Vleklá soudní pře mezi hackerem GoeoHotem a společností Sony se přiostřuje. Žalující strana si minulý týden na své konto připsala důležité dílčí vítězství. Soud ji vyšel vstříc v otázce přístupu k informacím týkajících se hackerových osobních internetových stránek (geohot.com; pozn. aut), konkrétně k IP adresám všech uživatelů, kteří je navštívili od ledna 2009 až do současnosti.

Dále bude mít Sony přístup k informacím Googlu, YouTube a Twitteru, tzn. k seznamům uživatelských jmen a dalším podrobnostem o účtech. Od videoportálu pak dokonce získá informace a IP adresy uživatelů, kteří se na video jen podívali nebo ho komentovali.

Jak Sony s informacemi naloží se doposud nepodařilo zjistit, informuje Wired. Zažaluje snad všechny, kteří se na Hotzovi stránky, resp. YouTube, byť jen podívali? I to je možné. Počátkem února Sony totiž pohrozilo, že si posvítí na každého, kdo kód zveřejnil nebo jej dále distribuoval (např. retweetoval).

Soudní líčení, na kterém se rozhodne, zda Hotz bude souzen v San Franciscu nebo v New Jersey, se uskuteční příští měsíc.

Nepřehlédněte:

Sony slaví důležité vítězství. Získalo přístup k webu GeoHota
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama