asus-gtx-580-matrix-platinum-obnazena
Novinka ASUS GTX 580 MATRIX Platinum obnažena

ASUS GTX 580 MATRIX Platinum obnažena

Michal Kadlík

Michal Kadlík

3. 3. 2011 10:00 2

Co myslíte, čekají nás znovu kvalitní součástky, výborné chlazení a vysoký výkon? Zatím to vypadá, že skutečně ano.

Reklama

Výtvor tohoto výrobce je osazen už dříve představným systémem chlazení DirectCU II, které zabírá až 3 sloty. Velké změny se však oproti referenčnímu řešení nVidie dočkalo nejen chlazení, ale také kvalitnější PCB, na kterém jsou osazeny lepší součástky a namísto 8 fázového hned 16 fázové napájení.

I díky tomuto kroku se ASUSu s touto kartou podařilo dosáhnout frekvence úctyhodných 1620 MHz a tím stanovit světový rekord. Nejrychlejší GTX 580 na světě tedy patří právě jim. Díky uniklým fotografiím grafické karty můžeme pozorovat, že oproti starší verzi GTX580 s DirectCU II, bude MATRIX Platinum vlastnit mohutnější verzi tohoto chladiče s většími ventilátory.

Tím by mělo být dosaženo co nejnižších teplot při co nejnižším hlukovém projevu. Dále lze spatřit dva 8 pinové konektory, které se postarají o dostatečný příkon až 375W. Přehlédnout ale nelze i 3 tlačítka na kraji PCB karty.

Ty můžeme znát ze základních desek ze série ROG, kde měly za úkol okamžité přetaktování. Nebude tomu jinak i u modelu této grafiky. Technologie se nazývá Tweaklt a díky ní půjde měnit voltáž GPU, pamětí i PLL obvodů a vše samozřejmě při jednoduchém zmáčknutí.

Nakonec zde bude osazen i klasický Safe Mode, jež jsme měli možnost vidět u starších modelů z řady MATRIX. Funkce tohoto tlačítka, jak už z názvu vyplývá, je zachránění, nebo spíše resetování karty při příliš rychlém a vysokém přetaktování.

Kdy se monstrum v podání společnosti ASUS dostane na trh, nebylo oznámeno, karta ale má být představena na CeBITu 2011. Stejně jako uvedení, tak i cena není známa, očekávat lze částku blíže 13 000, - Kč.

ASUS GTX 580 MATRIX Platinum obnažena
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama