problemova-aktualizace-windows-phone7-trvale-zablokovala-nektere-telefony
Novinka Problémová aktualizace Windows Phone7, trvale zablokovala některé telefony

Problémová aktualizace Windows Phone7, trvale zablokovala některé telefony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 2. 2011 15:00 22

V mnoha případech se aktualizaci systému nepodařilo dokončit. Výsledkem bylo, že se některým uživatelům podařilo telefon „bricknout“ neboli „proměnit v cihlu“.

Reklama

Platformě Windows Phone 7 se v aktualitách věnujeme poměrně často, systém je nový a neokoukaný, a ačkoli je sužován obligátními porodními bolestmi, museji s ním zkrátka ostatní hráči na thu počítač.

V pondělí Microsoft uvolnil první z řady aktualizací, ale nejednalo se o aktualizaci známou pod označenímNoDo“, která by měla přinést podporu funkce „kopírovat a vložit“ a celý systém značně oživit, nýbrž verzi s označením 7.0.7008.0 zaměřenou hlavně na vyladění samotné aktualizační aplikace (čtěte: První aktualizace pro Windows Phone 7 )

Microsoft si chtěl možná i poprvé v praxi osahat, jak si on a jeho servery s celou situací poradí. V tomto ohledu aktualizace obstála na jedničku. Jen několik hodin po jejím oznámení ji úspěšně absolvovali i někteří uživatelé v České republice.

Méně radostná je ovšem skutečnost, že řadě lidí způsobila nemalé problémy. Na přístrojích výrobce Samsung (např. Omnia 7, Focus; pozn. red.) se aktualizace leckdy nebyla schopná zdárně dokončit. V mnoha případech skončila s některou z chybových hlášek a výsledkem bylo (v tom nejhorším případě) nefunkční zařízení.

Na fórech a v diskuzích pod články ihned narůstala skupina lidí, kterým se aktualizaci nepodařilo dokončit. Microsoft reagoval protiopatřením, podle něj stačí na pár chvil ze zablokovaného zařízení vyjmout baterii, vložit zpět a telefon zapnout.

O několik hodin později se z Redmondu ozvalo, že už vědí, co za problémy vězí a že na nápravě usilovně pracují. Aktualizaci pro zařízení Samsungu ale raději stáhli z oběhu, distribuována bude později. Majitelům mobilních telefonů, které se nepomohlo oživit, Microsoft doporučuje, aby se odebrali do obchodu a přístroje reklamovali.

Nepřehlédněte:

Problémová aktualizace Windows Phone7, trvale zablokovala některé telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama