prvni-aktualizace-pro-windows-phone-7
Novinka První aktualizace pro Windows Phone 7

První aktualizace pro Windows Phone 7

Ondřej Morávek

Ondřej Morávek

22. 2. 2011 09:30 1

Microsoft uvedl první aktualizaci pro mobilní operační systém Windows Phone 7. Není to však ten, co by si asi uživatelé přáli.

Reklama

Všichni netrpělivě očekávali aktualizaci obsahující funkci Copy & Paste, kterou jsme vám nedávno ukázali na emulátoru. Místo toho se ale dočkali testovacího updatu, který posouvá systém ze sestavení 7003 (7004) na 7008. Copy & Paste obsahuje až značně novější build 7355 a 7389 - zřejmě se jedná především o jinou vývojovou větev. Aktualizace, zvaná NoDo ("No Donuts"), příjde až v březnu. To znamená, že si ještě pár týdnu počkáme.

Microsoft si chtěl otestovat, zda servery vydrží nápor všech telefonů najednou. A zřejmě se povedlo, zatím jsem neslyšel o tom, že by někomu hlásil Zune Sync o nedostupnosti aktualizačních serverů.

Aktualizace přinesla i mírné zrychlení systému, opravila zamrzající Marketplace (a to jak při otevírání a zavírání, tak i při skrolování seznamem). ChevronWP7 unlock zůstal fukční, telefon se dá odemknout pro instalaci aplikací mimo marketplace.

K buildu obsahujícímu Copy & Paste jsme vás informovali minulý týden, ale dosud nejsou dostupné žádné nástroje, které by nám umožnily vyextrahovaný systém připravit do formátu, který se dá naflashovat na telefon - především neoficiálně na HTC HD2, na který skupina DarkForcesTeam připravila možnost naflashovat právě WP7. Tento build pochází z CDMA Sprint verze telefonu HTC 7 Pro, s kódovým názvem Gold.

Kontaktoval jsem hlavního člověka z DarkForcesTeamu a potvrdil mi, že na nástrojích se pracuje. Takže možná dostane HD2 novější systém dřív, než oficiální vydávané telefony. Naopak na oficiální telefony dostat neoficiální systém nebude rozhodně hračka, díky naprosté a vynucené bezpečnosti telefonu Microsoftem.

Ten si, po problémech na Windows Mobile telefonech (ať již se jednalo o úpravy registru, bootování linuxu, Androidu atd) vynutil, že OEM musí implementovat všechny bezpečnostní prvky - narozdíl od WM, kde stačilo opravdové minimum (a proto byl WM ráj těch, kteří si to chtěli upravit do posledního pixelu).

První aktualizace pro Windows Phone 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: XDA-developers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama