hacker-geohot-pozadal-o-pomoc-potrebuje-penize-na-pravniky
Novinka Hacker GeoHot požádal o pomoc, potřebuje peníze na právníky

Hacker GeoHot požádal o pomoc, potřebuje peníze na právníky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 2. 2011 15:30 46

Sony proti němu nasadilo pěticí ostřílených právních zástupců. Hotz chce dosáhnout rovných podmínek.

Reklama

Hacker George Hotz, který v minulosti prolomil ochranu na iPhone a videoherní konzoli PlayStation 3, se rozhodl požádat veřejnost o finanční podporu, která by mu pomohla zaplatit právníky v boji se společností Sony.

Nedávno se totiž velkou měrou zasloužil o to, že byla odemčena i dosud neprůstřelná konzole PS3. Sony běsnilo a do zbraně okamžitě povolalo elitní komando svých nejlepších právníků a GeoHota a skupinu fail0verflow zažalovala za porušení Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

Zatímco skupinu čítající zhruba 100 lidí, kterou tvoří hackeři s neznámou totožností, hněv Sony (při nejmenším mediálně) míjí. GeoHot, jakožto celebrita, která jailbreaknula iPhone a tak na kolena dostala i Apple, do toho spadla hlouběji než kdy předtím.

V otevřeném dopisu nyní nazval Sony gigantickým tyranem a snažil se vysvětlit, proč žádá o peníze. „Potřebuji vaši pomoc. Je tomu poprvé, co o něco takového žádám. Pokud jste na moji straně, pomozte mi, chtěl bych, abych v souboji se Sony měl stejné podmínky. Společně můžeme napravit systém. Ujišťuji vás, že finanční dary budou použity pouze na právní ochranu,“ uvedl v prohlášení. Zároveň dodal, že kauza ho finančně vyčerpává, úspor již nemá mnoho.

Sony si je moc dobře vědomo, že démona do krabičky zpět zamknout nejde. Může ale eliminovat potencionální hrozby. Momentálně se u soudu rozhoduje o případu, který by se mohl stát jednoznačným precedentem do budoucna. Pokud z něj nakonec GeoHot vyjde vítězně s úsměvem na rtech, může to znamenat, že se příští generace konzolí stane terčem beztrestného hackování. A tomu chtějí v Sony zabránit.

GeHot dlouhodobě tvrdí, že je odpůrcem nelegálního šíření her a také, že na prolomení ochrany PS3 nevydělal ani dolar (inkriminovaný jeden dolar mu na konto poslal sám žalobce). Sony u soudu zastupuje momentálně pět právníků, Hozte pouze dva. Případná finanční pomoc mu tak může pomoci dosáhnout rovnějších podmínek.

Na jeho nový blog se můžete podívat zde.

Hacker GeoHot požádal o pomoc, potřebuje peníze na právníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Zdroj: TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama