nejnovejsi-soc-snapdragon-od-qualcommu-oficialne-je-jim-vybaveny-tablet-touchpad-od-hp
Novinka Nejnovější SoC Snapdragon od Qualcommu oficiálně: Je jím vybavený tablet TouchPad od HP

Nejnovější SoC Snapdragon od Qualcommu oficiálně: Je jím vybavený tablet TouchPad od HP

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 2. 2011 13:00 2

Qualcomm oficiálně oznámil nový přírůstek do rodiny Snadpdragon. Nový SoC ponese dvě procesorová jádra a grafické jádro Adreno 220.

Reklama

Qualcomm oficiálně představil nový mobilní SoC (System-on-Chip) čip Snapdragon APQ8060, který pohání tablet TouchPad od HP. Nejnovější počin od Qualcommu nese dvě jádra architektury ARM taktovaná na 1,2 GHz v případě TouchPadu od HP. Jádrům sekunduje grafické jádro Adreno 220, nejnovější typ od téhož výrobce. Adreno 220 podporuje stereoskopické 3D, přehrávání a natáčení Full HD videa při 30 snímcích za sekundu, slibuje stejnou kvalitu hraní jako na konzolích a podporuje Adobe Flash 10. Dále nový Snapdragon podporuje až 16 Mpix fotoaparát s natáčením ve Full HD rozlišení nebo stereoskopické fotografie v kvalitě 8 megapixelů, která následně můžete zobrazit na 3DTV pomocí HDMI výstupu.

Nejnovější SoC Snapdragon od Qualcommu oficiálně: Je jím vybavený tablet TouchPad od HP
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku výše můžete vidět hru Armageddon Squadron II, která byla vyrobena studiem Polarbit a optimalizována přímo pro TouchPad od HP. Hra využívá dynamického nasvícení scény, dynamické stíny a pokročilý motion blur. Všechny tyto efekty zvládá grafická část Adreno 220. Uvidíme, jak se tablet TouchPad od HP ujme, ale zatím to vypadá na velice zajímavé zařízení, které kombinuje pěkný vzhled, nejnovější SoC Snapdragon a operační systém webOS. Pokud vás tento tablet zajímá, doporučuji se podívat na video z jedné akce, kde jej HP ukazovalo:

Nepřehlédněte:

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama