pro-pristi-generaci-procesoru-intel-ivy-bridge-bude-stacit-lga-1155
Novinka Pro příští generaci procesorů Intel „Ivy Bridge“ bude stačit LGA 1155

Pro příští generaci procesorů Intel „Ivy Bridge“ bude stačit LGA 1155

Jan Černý

Jan Černý

7. 2. 2011 11:00 9

Zdá se, že se Intel umoudřil a už nám nebude nutit každý rok novou patici. Příští generace procesorů „Ivy Bridge“ bude kompatibilní s paticí LGA 1155.

Reklama

Zatímco v plném proudu probíhá mediální aféra spojená s výrobní vadou čipové sady Intel P67 „Cougar Point“, Intel už má jasno, jak to bude se zmenšeným jádrem (die-shrinkem) současného procesoru Sandy Bridge. Ten bude vyrobený 22nm výrobním procesem pro patici LGA 1155 a na trhu se prvních vzorků dočkáte koncem letošního roku. Masivní produkce by měla začít v roce 2012. Hlavní výhodou by měla být právě zpětná kompatibilita s paticí LGA 1155 a současnými čipovými sadami H67, P67 a Q67. Správné nastavení napájecího napětí by měl zajistit aktualizovaný BIOS dodaný výrobcem vaší základní desky.

Pro příští generaci procesorů Intel „Ivy Bridge“ bude stačit LGA 1155
i Zdroj: PCTuning.cz

Specifikace základních modelů by se od současného „Sandy Bridge“ až na pár novějších instrukcí neměla výrazně lišit. V čem ale bude „Ivy Bridge“ rozhodně lepší je integrované grafické jádro. To bude oproti tomu současnému obsahovat až čtyřnásobný počet shaderů – z 6 respektive 12 jich má být u vybraných modelů až 24. Integrované jádro bude mnohem výkonnější a mělo by vládnout DirectX v11 a OpenCL v1.1. Na FDI (Flexible Display Interface) by měly jít připojit až dva nebo tři displeje současně s poslední revizí HDMI v1.4 a postarším DisplayPort v1.1. Souběžně s procesorem by měla být na trh dodávána snad bezchybná čipová sada Intel 7 Series „Panther Point“. K jejím přednostem bude patřit integrace USB 3.0 a SATA 6 Gb/s. Ale raději se nechme překvapit – třeba se jednalo o pouhé divoké sny Fuada Abazoviče.

Zdroj: Fudzilla 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama