darwinmachine-hammerhead-pocitacova-sestava-ktera-se-jen-tak-nevidi
Novinka DARWINmachine Hammerhead: Počítačová sestava, která se jen tak nevidí

DARWINmachine Hammerhead: Počítačová sestava, která se jen tak nevidí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 1. 2011 10:00 12

Pokud jste fanoušky úprav počítačových skříní, určitě vás zaujme sestava Hammerhead, která je vyráběna v limitované edici a je namontována do skříně, kterou nikde jinde neuvidíte. Jedná se totiž o skříň navrženou a vyrobenou samotným výrobcem sestavy, tedy DARWINmachine.

Reklama

Výrobce exkluzivních a limitovaných edic počítačových sestav, DARWINmachine, nyní začal prodávat velice zajímavou sestavu. Nejedná se však o zajímavost z pohledu hardwarové výbavy, ale především konceptu a designu „skříně“. Tu si v DARWINmachine navrhují a vyrábějí sami. Nejnovější počin se jmenuje Hammerhead HMR989 a stojí vysokých $2 899, v přepočtu přibližně 52 000 Kč. Přesto je sestava osazena poměrně obyčejnými komponentami.  

DARWINmachine Hammerhead: Počítačová sestava, která se jen tak nevidí
i Zdroj: PCTuning.cz
DARWINmachine Hammerhead: Počítačová sestava, která se jen tak nevidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Sestava je založena na desce od výrobce Gigabyte s paticí LGA1156, v které je procesor Intel Core i7-860 na frekvenci 2,8 GHz, grafická karta Asus GTX 460 DirectCU TOP. Windows 7 Home Premium v 64bitové verzi budou nainstalovány na 40GB SSD od Intelu a pro data bude volný 640GB pevný disk. Celou sestavu bude napájet 750W zdroj značky Kingston. Samozřejmostí je DVD vypalovačka, 4 GB oparční paměti a další volná pozice pro druhý pevný disk. Nejvíce si výrobce ovšem nechá zaplatit samotnou skříň, pokud se tak dá nazvat. Komponenty totiž nejsou zcela uvnitř skříně, ale velká část jich je přístupná. Samotná skříň je vyrobena z kartáčovaného eloxovaného hliníku a kouřového plexiskla. Jaký názor máte na takovouto sestavu vy? Koupili byste si ji, pokud by byla za přijatelnou cenu? Podělit se o své názory můžete dole v diskusi nebo na našem účtu na Faceooku. Mě osobně se líbí, ale určitě nebude moc praktická z hlediska údržby.

Zdroj: DARWINmachine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama