windows-phone-7-pro-evropu-jiz-27-10
Novinka Windows Phone 7 pro Evropu již 27.10.

Windows Phone 7 pro Evropu již 27.10.

Helmich Jiří

Helmich Jiří

28. 9. 2010 10:00 16

Během včerejšího dne se začaly rojit zprávy o konečném datu uvedení Windows Phone 7 na trh.

Reklama

Dva zdroje nezávisle na sobě uvedly, že Windows Phone 7 bude na evropský trh uveden 21. října. Oba citovaly zdroje, které mají být dobře srozuměny s politikou a plány Microsoftu. Prvním z nich byl španělský portál El Economista. Ten uvedl, že datum 21. října se týká právě Španělska. O něco později se však zpráva objevila také na portálu Neowin, kde do seznamu států přibyla Velká Británie, Francie, Německo a Itálie. Žádný ze zdrojů se nezmiňoval ani o České republice, ani o Spojených státech. Nicméně USA mají tu výhodu, že se uvedení na trh jistě dočkají v řádu několika dnů po Evropě, protože Microsoft tam má svůj podíl na trhu a jistě už má plné zuby nadvlády Apple.

Windows Phone 7 pro Evropu již 27.10.
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato spekulace se ovšem shoduje s původním příslibem Microsoftu, který oznámil Windows Phone na říjen a nedá se vyvrátit ani několik týdnů starým oznámením, které uvedlo, že Windows Phone 7 je ve stádiu RTM.

Večer navíc Microsoft rozeslal tiskovou zprávu, ve které oznámil, že 11. října bude pořádat tiskovou konferenci v Londýně, kde všichni očekávají zprávy o Windows Phone 7. To bude den, kdy bude konečně jasno. Zajímavé je, kolik bylo zaznamenáno zmatků kolem této události - některé zdroje například tvrdily, že konference bude v New Yorku (a vysílána Londýnským rádiem), což se podle serveru erictric.com nakonec nepotvrdilo. Ten také uvádí, že USA se dočkají Windows Phone 7 až 8. listopadu.

Windows Phone 7 je hodně očekávanou platformou, protože svým způsobem rozhodne o budoucnosti Microsoftu na poli mobilních operačních systému. Ani vychytávky typu tethering už zákazníka neohromí, protože už je zná z jiných platforem. Microsoft tak musí najít cílovou skupinu, která nepropadla žádné jiné mobilní platformě a přesvědčit ji, že Windows Phone 7 je to pravé řešení. A to při kvalitě systémů od Apple a Google nebude vůbec jednoduché. A pak tu máme také zákazníky zvyklé na Nokii a BlackBerry, kteří měnit nemůžou a nebo o tom možná ani nikdy neuvažovali.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama