sony-besni-konzole-playstation-3-byla-hacknuta
Novinka Sony běsní. Konzole PlayStation 3 byla hacknuta!

Sony běsní. Konzole PlayStation 3 byla hacknuta!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 9. 2010 14:45 15

Není jim to ale nic platné. Malé zařízení do USB překonalo všechny nástrahy.

Reklama

Internetem koluje informace, která otřásá PlayStation komunitou v základech. Už koncem ledna se Georg Hotz (první člověk, který úspěšně odblokoval přístroj iPhone) na svém blogu chlubil, že se mu podařilo získat přístup (čtení i zápis) k systémové paměti a procesoru v PS3. „Hacknul jsem ji, zbytek je pouze software. Jsou před námi velké věci a vy to víte“ namlsal tehdy příznivce.

Sony běsní. Konzole PlayStation 3 byla hacknuta!
i Zdroj: PCTuning.cz

I když prohlášení zpočátku vypadalo jako podvrh, jeho hodnověrnost stoupla, když se jím začala zabývat samotná Sony a potvrdilo ji několik nezávislých zdrojů (informace proběhla i BBC). Vše je nakonec trochu jinak. Princip, jak konzoli „hacknout“ je nakonec vskutku jednoduchý - pomocí malého modifikovaného zařízení (nejedná se o klasický flash disk), jenž zasunete do USB portu, je umožněno hrát kopie her, případně spustit homebrew aplikace. 

Sony běsní. Konzole PlayStation 3 byla hacknuta!
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony má momentálně asi pěknou kocovinu. Zařízení se jmenuje PS Jailbreak a lze ho zakoupit (snad, spíše je ale dostupné na objednávku) v řadě zemí. Na stránkách výrobce naleznete i seznam distributorů - nejbližší dva od našich hranic sídlí v Německu. Současně s ním se ale připravují obdobná zařízení. Jedno takové se objevilo na stránkách Logic Sunrise. Jmenuje se X3jailbreak a bude stát 43 €. Paradigma vývojářů tak nabírá na obrátkách.

Aktualizace:

Jailbreak už je open-source, díky veřejné kopii pojmenované jako PSGroove, jenž je volně ke stažení. Postačí ji převést, nahrát do Teensy++ USB Development Boardu (24 $) nebo AT90USBKEY (31 $) a aplikovat jako prvotní zařízení (PS Jailbreak). Můžete si tak užít hodně muziky za relativně málo peněz, aniž byste museli „udělat“ banku :)

Zdroj: 1, 2, 3, 4, 5

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama