spolecnost-google-jde-do-valky-porizuje-si-vlastni-armadu-autonomnich-dronu
Novinka Společnost Google jde do války, pořizuje si vlastní armádu autonomních dronů

Společnost Google jde do války, pořizuje si vlastní armádu autonomních dronů

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

10. 8. 2010 18:00 26

Quad-rotorový autonomní dron, co to je? Jedná se o „helikoptéru" se čtyřmi rotory a jednou kamerou, která nepotřebuje pilota. 

Reklama

Pokud by jste měli k dispozici armádu quad-motorových autonomních dronů a byli společností Google, co by jste s nimi udělali? To vlastně není důležité, protože to nikdy asi nikdo z nás nebude. Ale společnost Google má s autonomními drony velké plány. Zatím si pořídili do Googlu pouze jeden Microdrone od společnosti Microdrones GmbH. Podle posledních zjištěných informací taková „hračka" přijde na $60 000 amerických dolarů (cca 1 150 000 Kč). Podle německého tisku Wirtschaftswoche společnost Microdrones GmbH řekla:"Naše drony jsou dokonalé a hodí se dokonale k updatování dat pro službu Google Earth." z toho si každý z nás jistě odvodí, co Google s touto armádou zamýšlí.

Společnost Google jde do války, pořizuje si vlastní armádu autonomních dronů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavá úvaha je, co kdyby si Google skutečně pořídil obří armádu těchto dronů a zapracoval na verzi Google Earth Live? Finanční prostředky by se na to v Googlu jistě někde našli, pronajmout si určitou letovou výšku by pro Google asi taky nebylo velkým problémem a tak jediným limitem pro obří armádu Googlu nejspíš zůstává pouze velikost oblohy nebo výrobní kapacity dodavatele.

Zdroj: BotJunkie

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama