flash-uz-bezi-na-ipadu-casem-zamiri-i-na-iphone
Apple Novinka Flash už běží na iPadu - časem zamíří i na iPhone

Flash už běží na iPadu - časem zamíří i na iPhone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 7. 2010 17:00 5

Co jsme si všichni dlouhou dobu mysleli se nyní potvrdilo. iPad zvládá plnohodnotný flash „levou zadní“ a jinak tomu nebude ani u novějších iPhonů.

Reklama

Známý hacker, který v hojné míře nabourává zařízení Apple a je ve světě známý pod přezdívkou Comex dokázal spustit na iPadu plnohodnotný flash. Neoficiální mod, který spouští přes řádek na překlad, využívá Adobe plugin v Safari a konvertuje tak původní flash 10 pro Android bez problémů do tabletu Apple.

Flash už běží na iPadu - časem zamíří i na iPhone
i Zdroj: PCTuning.cz

Přiložené video tak vyvrací zdůvodnění samotného výrobce, podle kterého flash na jeho zařízeních nefunguje plynule a proto není podporován. Pravý důvod je někde jinde. Přehrávání videa je na iPadu nejen plynulé, ale zvuk sedí na obraz perfektně i po změně jeho velikosti. Apple se jednoduše bojí ohrožení AppStore, kdy by řada uživatelů využívala hraní flashových her zdarma v rámci prostředí internetu a na jeho obchod by postupem času zanevřela.

Samotný hacker ale nakonec připouští, že jej čeká ještě mnoho práce, než bude jeho plugin stoprocentně stabilní. Poté snad bude vypuštěn nejen pro iPad, ale spekuluje se také o iPhone 3GS/4 nebo iPod Touch 3G. Majitelé starších, muzejních kousků ostrouhají - přístroje na to nemají dostatečný výkon.

Zdroj: Electronicta

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama