projekt-intel-larrabee-se-presouva-do-serveroveho-cipu-knights-corner
Novinka Projekt Intel Larrabee se přesouvá do serverového čipu Knights Corner

Projekt Intel Larrabee se přesouvá do serverového čipu Knights Corner

I.Putivlskyy

I.Putivlskyy

1. 6. 2010 19:45

Donedávna hodně diskutovaný, ambiciózní projekt Intelu: Larrabee, dostane druhý dech od výrobce a hodlá ho integrovat do čipu Knights Corner.

Reklama

Během probíhající mezinárodní konferenci „superpočítačů“ supercomputing ISC, která se konala v přístavním městě Hamburk, ležící na severu Německa, představila společnost Intel svoje první mnohojádrové řešení postavené na bázi čipů MIC (Many Integrated Core) s kódovým označením Knights Corne, které se budou vyrábět 22 nm technologií. Na serverovém trhu by se tolik očekávané procesory měli objevit koncem roku 2011 nebo ještě později.

alt

Produkty Knights Corner skloubí to nejlepší z vyvíjené technologie Knights, jenž byly dříve integrované v rámci projektu Larrabee a Tera-scale Computing Research Program. Na jednom krystalu dostane své místečko a využití více než 50 jader, které budou používány převážně pro výzkumné účely.

alt

alt

Na obrázku vidíte Kirka Scogina držícího v ruce kartu, která by se mohla teoreticky objevit na trhu v podobě herní diskrétní grafiky, ale musíme bohužel zklamat. Nestane se, od nynějška je používána jako hardwarová platforma pro vývojáře Knights Ferry

Kirk Scogin (Kirk Skaugen), viceprezident a výkonný ředitel Data Center Group společnosti Intel uvedl, že procesory Intel Xeon spolu s novou generací produktů Intel MIC, ještě výrazněji rozšíří hranici vědy a výzkumu, dokonce umožní urychlit řešení nejsložitějších problémů v různých oblastech vědy.

alt

Jednočipový počítač Intel (SCC) - 48 jader, TDP do 125 W

Nyní Intel nabízí jen některým vybraným partnerů softwarový balíček Knights Ferry a o něco později hodlá křemíkový gigant uvolnit k distribuci další část softwaru MIC.

Zdroj: intel.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama