kontroverzni-tablet-joojoo-konkurent-pro-ipad-nebo-zklamani
Apple Novinka Kontroverzní tablet JooJoo - konkurent pro iPad nebo zklamání?

Kontroverzní tablet JooJoo - konkurent pro iPad nebo zklamání?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 4. 2010 18:30 11

Přes Atlantik míří na pulty evropských obchodů konkurence pro Apple iPad. Ohrozí tablet JooJoo jeho neotřesitelnou pozici?

Reklama

Kontroverzní tablet JooJoo od firmy Fusion Garage míří podle aktuálních informací na pulty evropských obchodů. Tablet vzhledově silně připomínající iPad (iPhone) využívá 12,1“ kapacitní dotykový displej s rozlišením 1366 x 768 pixelů.

Kontroverzní tablet JooJoo - konkurent pro iPad nebo zklamání?
i Zdroj: PCTuning.cz

Do zařízení o hmotnosti 1,1 kilogramu je vměstnán úsporný procesor Intel Atom N270 na frekvenci 1,6 GHz a 1GB operační paměti. Použitou čipovou sadou je nVidia Ion, což znamená, že tablet zvládne bez problému přehrávat flashované video z YouTube.

Samozřejmostí je využití akcelerometru, který umožňuje otočení obrazu na výšku nebo šířku. Integrován je i SSD disk v kapacitě 4GB, čip WiFi, modul Bluetooth 2.1 a baterie umožňující 5 hodin provozu.

demonstrace JooJoo - ořezaný Linux a jeho UI vypadá vedle vychytaného systému Apple jako chudý příbuzný

Tablet by měl být na trhu dostupný někdy v horizontu následujících týdnů. Cena je nastavena přijatelně - €359 je tak akorát. V neposlední řadě prý nakonec samotný výrobce stále pracuje na aktualizaci velmi ořezaného Linuxu, který v první verzi trpěl poměrně značnými porodními bolestmi a vypadal jako „parodie“ na svižně fungující OS.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama