ironkey-s200-nejbezpecnejsi-flash-disk-na-svete
Novinka IronKey S200 - nejbezpečnější flash disk na světě!

IronKey S200 - nejbezpečnější flash disk na světě!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 4. 2010 15:30 9

Nejlépe zabezpečený USB flash disk současnosti dorazil konečně i do České republiky.

Reklama

Příznivci pokrokových a technologicky svou dobu přesahujících produktů se budou nyní tetelit blahem. Do našich končin dorazil v současné době nejlépe softwarově i fyzicky zabezpečený flash disk na světě. IronKey S200 využívá pro ochranu dat 256bitové AES šifrování a autodestrukční obvody.

Speciálně vyvinutý USB flash disk slouží k ukládání a práci s citlivými nebo utajovanými informacemi a má bezpečnostní certifikaci FIPS 140-2 třetí úrovně (Federal Information Processing Standard U.S.A. - Security Level 3). I proto je využíván například pro armádní účely.

IronKey S200 - nejbezpečnější flash disk na světě!
i Zdroj: PCTuning.cz

IronKey S200 - pojem mezi flash disky

IronKey S200 v kostce:

• autodestrukční obvody
• 256bitové AES šifrování
• neprolomitelná ochrana
• první volně prodejný disk schválený NATO
• bezpečná verze prohlížeče FireFox 3

Cryptochip dokáže odolat útokům hackerů a pokud zaznamená jen nepatrný náznak o nepovolenou manipulaci, má na starosti data smazat. Kolem paměťového jádra disku naleznete i kovový obal tenkého průměru, který slouží jako elektromagnetická ochrana v případě jeho elektronického skenování. Hardwarové zabezpečení IronKey S200 nelze úmyslně vypnout a není možné ho deaktivovat ani při neodborné manipulaci.

IronKey S200 - nejbezpečnější flash disk na světě!
i Zdroj: PCTuning.cz

Flash disk si hlídá také počet špatně zadaných hesel, po překročení stanoveného počtu se dlouze nerozmýšlí a data jednoduše smaže. Při nutnosti použít zařízení na neověřeném počítači, například v internetové kavárně je po připojení disku připravena virtuální klávesnice. Malware a další škůdci mají smůlu.

Nepřipomíná vám to náhodou film Mission Impossible :)? V případě ztráty, respektive odcizení je připravena i funkce pro vzdálené zamknutí nebo destrukci. Disk je také prvním zařízením, které je schváleno NATO (North Atlantic Treaty Organisation, neboli Severoatlantickou aliancí) a je ve volném prodeji. Zakoupit si ho tak mohou i běžní smrtelníci.

To ale není vše. IronKey S200 obsahuje také zabezpečenou verzi prohlížeče FireFox 3 a Identity Manager pro správu hesel. Disk s kapacitou až 16 GB lze zakoupit ve variantách - Basic, Personal a Enterprise. Nejlevnější je pochopitelně 1GB verze Basic, která začíná na částce 1890 Kč.

Zdroj: Datasys

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama